Suunnitteilla soveltavan liikunnan opintoja: vastaa kyselyyn ja voita avoimen yliopiston lahjakortti

Kehitämme opintotarjontaamme ja kartoitamme kiinnostusta soveltavan liikunnan opintoihin. Voit auttaa meitä kehittämistyössä vastaamalla lyhyeen kyselyyn. Kiinnostaisiko sinua esimerkiksi liikunnan esteettömyyden ja saavutettavuuden teemat, fyysisen aktiivisuuden arviointi, liikunnalliset leikit vai kaikki nämä? Kerro meille!

Soveltavalla liikunnalla tarkoitetaan henkilöiden liikuntaa, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista. Soveltavan liikunnan opintojen avulla opiskelija voi kehittää kykyään suunnitella ja ohjata liikuntaa henkilöille, joilla on erityistarpeita.

Opinnot tarjoavat käytännön osaamista ja teoreettista tietoa muun muassa alan perustaan, keskeisimpiin toimintakenttiin ja liikuntamuotojen soveltamiseen liittyen. Opinnot antavat valmiuksia toimia erilaisissa käytännön tehtävissä soveltavan liikunnan parissa niin kouluissa, varhaiskasvatuksessa, järjestöissä, seuroissa kuin harrastustoiminnassakin. Liikuntaa suunniteltaessa ja toteutettaessa soveltamisen tarvetta esiintyy kaikissa ikäryhmissä.

Vaikuta opintojen suunnitteluun ja kehittämiseen kyselyllä

Me JYU avoimessa haluamme jatkuvasti kehittää ja laajentaa opintotarjontaamme vastaamaan yhä paremmin opiskelijoidemme tarpeita ja muuttuvaa työelämää. Olemme parhaillamme kartoittamassa kiinnostusta koskien soveltavan liikunnan opintoja.

Jos kiinnostuit opinnoista, olisitko ystävällinen ja auttaisit meitä kehittämistyössä vastaamalla lyhyeen kyselyyn 24.3.2021 mennessä. Näkemyksesi opintojen tarpeesta ja niiden sisällöistä on meille tärkeä: hyödynnämme vastauksia opintojen suunnittelussa. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 75 euron arvoinen avoimen yliopiston opintolahjakortti.