Opintoja suunnitteleva: kurkkaa opinto-oppaaseen ja uusiin käytänteisiin

Opinto-opas auttaa alkuun opiskelussa, tarjoaa tietoja ja ilmoittautumislinkit. Sen avulla voit suunnitella tulevia opintoja. Opintojen järjestysvaatimus ja arvosanavaatimus aineopintotasoisille poistuvat syksyllä kursseille ilmoittautuessa. Valitse oma kurssisi!

Tiedot avoimen yliopiston opinnoista löytyvät nyt opinto-oppaasta. Opinto-oppaassa on myös muuta hyödyllistä sisältöä ja linkkejä, joihin sinun kannattaa tutustua opintoja suunnitellessasi.

Oppaan pääsivun välilehdiltä löydät

Elokuun alusta ilmoittautuminen tehdään opinto-oppaan linkeistä.

Opintojen järjestysvaatimus poistuu – muista kuitenkin riittävät esitiedot

Kaksi opintojen suunnitteluun ja ilmoittautumiseen vaikuttavaa muutosta tulevat voimaan syksyllä: opintojen järjestysvaatimuksen poistuu ja aineopintoihin vaaditusta opintomenestysvaatimuksesta luovutaan.

Elokuun alusta alkaen opintojen suoritusjärjestykseen liittyvä vaatimus poistuu. Käytännössä tämä tarkoittaa, että myös aineopintotasoisia opintojaksoja voi opiskella esimerkiksi perusopintojen suorittamisen lomassa. Muutos tuo joustavuutta opiskeluun ja kurssien ajoittamiseen sekä mahdollistaa kiinnostavien kurssien poimimisen omaan opintosuunnitelmaan vaikkapa teeman mukaisesti osaamista syventäen.

Esitiedoista huolehtiminen auttaa myös opintomenestyksessä ja kurssin sujuvassa suorittamisessa.

Toinen muutos liittyy edelliseen: aineopintotasoisille opintojaksoille ilmoittautuminen on mahdollista ilman aiemmin käytössä ollutta arvosanavaatimusta. Heinäkuun 2020 loppuun saakka aineopintoihin ilmoittautumiseen edellytetään vielä vähimmäisvaatimuksena hyvin tiedoin suoritetut perusopinnot. Elokuun puolella toivotamme kaikki opinnoista kiinnostuneet myös aineopintoihin.

”Vaikka arvosanavaatimus poistuu, joillain opintojaksoilla on edelleen suositukset edeltävistä opinnoista. Esitietosuosituksia noudattamalla varmistat, että tunnet jo kurssin edellyttämät asiat, joiden päälle tietoa ja ymmärrystä kerrytetään. Esitiedoista huolehtiminen auttaa myös opintomenestyksessä ja kurssin sujuvassa suorittamisessa”, JYU avoimen pedagoginen johtaja Anna Kaikkonen muistuttaa.

Katso syksyn opintotarjonta, ilmoittaudu ilmoittautumisaikana

”Jos et ole vielä tutustunut syksyn tarjontaamme, käy katsomassa sinua kiinnostavien opintojen syksyn ajankohdat. Mukana oppiainelistassa on myös syksyllä avautuvia tai äskettäin avautuneita uutuuksia. Syksyllä ilmoittaudutaan opintojakson tiettyyn suoritustapaan rajattuna ilmoittautumisaikana. Monella opintojaksolla opiskelija voi valita itselleen sopivimman suoritustavan oppaan vaihtoehdoista”, Anna Kaikkonen kertoo.