Täällä on ihminen välissä – uudella kurssilla etsitään inhimillistä kulmaa teknologiaan

Miten digitalisaatio vaikuttaa ihmisten elämään ja yhteiskuntaan? JYU avoimen yliopiston uudella maksuttomalla kurssilla saat ihmisläheistä näkökulmaa teknologian kehittämiseen. Ilmoittaudu joustavalle verkkokurssille 1.9. alkaen!

Teknologia on vain parissa vuosikymmenessä tullut tiiviiksi osaksi arkeamme, joka vaikuttaa lähes kaikkialla inhimillisen elämän piirissä. Millainen rooli digitalisaatiolla on yhteiskunnassa, ja miten olisi mahdollista kehittää ihmislähtöisempää teknologiaa, esimerkiksi saavutettavuuden ja osallisuuden näkökulmasta? 

Avoimen yliopiston uusi kurssi Ihminen digiympäristöissä on tarkoitettu sinulle, joka haluat ymmärtää digitalisoitunutta yhteiskuntaa ja palvelujärjestelmiä. Kyseessä on itsenäisesti omaan tahtiin tehtävä maksuton verkkokurssi. Ilmoittaudu ja opiskele 1.9. alkaen!

Huomio digipalveluiden käyttäjään

"On tärkeää, että teknologiaa ja erilaisia järjestelmiä tarkastellaan erilaisten käyttäjien lähtökohdista käsin", kertoo kurssia kehittänyt väitöskirjatutkija Jasmine Poikela.

"Esimerkiksi saavutettavuuteen ja selkeään viestintään kiinnitetään onneksi nykyään yhä enemmän huomioita. Yhteiskunnallisen keskustelun ja demokratian toteutumisen kannalta onkin tärkeää miettiä myös digiosallisuutta: sitä, miten erilaisilla ihmisillä on mahdollisuus osallistua aktiivisesti digitalisoituvaan yhteiskuntaan." 

"Koska digitaalisuus on elämässämme läsnä joka puolella, oli luontevaa käsitellä aihetta kurssilla monelta kantilta. Opiskelijat saavatkin valita opintosisältöjä omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. Kurssin aiheita ovat muun muassa digiosallisuus, selkeä viestintä ja vuorovaikutus, pelillistäminen, kuluttaminen sekä taide ja kulttuuri", Poikela listaa.

Kurssi on maksuton ja täysin joustavasti verkossa suoritettavissa.

Lue lisää