Taitoja oman talouden hallintaan

JYU avoimen ja Talous ja nuoret TATin yhteinen taloustaitojen kurssi auttaa sinua ymmärtämään paremmin omaa talouttasi sekä tulojen lisäämisen, säästämisen ja sijoittamisen perusperiaatteita. Lisäksi opit arvioimaan erilaisia sijoitusmahdollisuuksia.

Hallinnan tunne omasta taloudesta vahvistaa luottamusta itseen ja tulevaisuuteen. Kun ymmärrät perusasiat ja tiedät miten voit vaikuttaa omaan talouteesi, arjesta tulee sujuvampaa ja stressittömämpää. Siksi on erittäin tärkeää hankkia jo nuorena hyvät taloustiedot- ja taidot.

JYU avoimen ja Talous ja nuoret TATin maksuttomalla Oman talouden hallinta -opintojaksolla kerrytetään taitoja liittyen tulojen lisäämiseen, säästämiseen ja sijoittamiseen sekä yrittäjyyteen. Opintojaksolla tutustutaan myös menojen karsintaan, lainoihin ja rahahuoliin. Teemoja pohditaan opiskelijoiden omasta arjesta käsin.

”Jokaisella on oma tapansa elää, ja ihmiset tavoittelevat eri asioita. Myös talouden hallintaan tulee jokaisen löytää itselle sopiva tapa, ja juuri omaa elämää pohtimalla kurssista saa parhaan mahdollisen hyödyn.”, kertoo  opintojakson opettaja Susanne Syrén.

Talouden ohjat tukevasti omissa käsissä

Opintojakson suorittamisen jälkeen opiskelija osaa arvioida omaa kykyään lisätä tuloja, ymmärtää paremmin säästämisen ja sijoittamisen perusperiaatteita sekä osaa arvioida erilaisia sijoitusmahdollisuuksia. Lisäksi opintojaksolla opitaan tunnistamaan ja suunnittelemaan oman talouden menoja ja sitoumuksia sekä arvioimaan esimerkiksi erilaisia lainoja.

Rahahuoliin liittyvä osio auttaa talousongelmista selviämiseen, jos elämässä tulee tilanne, jossa rahat eivät vain riitä. Opintojaksolla opiskelijat myös jakavat säästövinkkejä, ja kertovat kokemuksistaan verkkohuijauksiin liittyen.

”Nuoret kokevat opintojakson tuovan varmuutta omilleen muuttamiseen ja antavan vinkkejä opiskelijan arkeen. Toisaalta opintonsa jo päättäneille kurssi on tarjonnut mahdollisuuden pysähtyä pohtimaan omaa talouttaan, kehittämään ja harjoittamaan jo olemassa olevaa talousosaamistaan.”, Syrén kuvailee.

Moni on kertonut hyötyneensä muiden kurssilaisten antamista vinkeistä ja kokemuksista.

”Pystyn hyödyntämään muiden kurssilaisten antamia säästövinkkejä ja olenkin jo kokeillut muutamaa näistä. Pidin keskustelutehtävistä eniten, koska sain tietää aitoja kokemuksia ja todetusti hyödyllisiä vinkkejä säästämisestä.”

”Kurssin oppeja voi hyödyntää kaikkien osioiden osalta hyvin ihan tavallisessa arjessa. Erityisesti tulojen ja menojen seuraaminen, tulojen lisääminen sekä säästäminen ja sijoittaminen ovat ihan kaikkien ihmisten arjessa tärkeitä asioita, toki eri ihmisillä eri mittasuhteissa.”

Tervetuloa opintojaksolle! 

Maksuton Oman talouden hallinta- opintojakso on suoritettavissa verkko-opintoina itselle sopivaan aikaan, paikasta riippumatta. Se sopii kaikille raha-asioista tietoa haluaville. Toisen asteen opiskelijoille ja aikuisopiskelijoille on opintojaksosta oma toteutuksensa, joihin pääsee ilmoittautumaan alla olevista linkeistä.

Ota yhteyttä:
Opettaja Susanne Syrén
susanne.syren@jyu.fi
040 643 2400