Tuo kestävä kehitys organisaatiosi supervoimaksi: JYU avoimen yliopiston vastuullisuusopinnot käynnistyvät Jämsässä

Vastuullisuus on valttikortti kestävään toimintaan ja kasvuun. Toimit sitten julkisella, yksityisellä tai kolmannella sektorilla, on kestävä kehitys ja vastuullisuus tämän päivän organisaatioille voimavara, arvo ja kilpailuetu.

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto käynnistää Jämsän seudulla opintokokonaisuuden Vastuullisuus ja kestävä kehitys työelämässä. Opinnot on suunnattu Jämsän seudun eri kokoisille organisaatioille. Opinnot tarjoavat työyhteisöllesi mahdollisuuden kehittää vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen liittyvää osaamista, jota tarvitaan työelämässä jokaisella alalla ja erilaisissa tehtävissä.

Mukaan voit tulla joko työporukalla tai yksityishenkilönä. Ryhmälle järjestetään oma aloitustilaisuus, jonka yhteydessä osallistujat voivat sopia yhteisistä kokoontumisista ja opiskelukäytännöistä esim. Jämsä Tehtaan tiloja hyödyntäen. Opintoja voi tehdä myös itsenäisesti ja omaan tahtiin. Ryhmä käynnistyy, jos ilmoittautuneita on vähintään 15. Tule siis mukaan ja kutsu kaverisikin!


Avoimen opinnot sinun ja työyhteisösi hyväksi

Avoimiin JYU avoimen opintoihin ei ole pohjakoulutusvaatimuksia – kuka tahansa voi opiskella meillä. Opiskelu maksaa 15 € / opintopiste, joten kustannus on varsin kohtuullinen. Tarjolla on myös täysin maksuttomia opintoja, esimerkiksi vastuullisuusopintojen orientaatiojakson Johdanto vastuulliseen työelämään (2 op) voi opiskella maksutta.

Avoimen opinnot ovat työnantajalle oiva mahdollisuus tukea henkilöstön osaamisen kehittämistä ja avata reittejä haastavampiin tehtäviin. Työnantaja voi määrittää, millaista tukea tarjoaa. Yksi mahdollisuus on antaa henkilöstölle työaikaa opintojen suorittamiseen. Työnantaja voi osallistua myös opiskelukustannuksiin tai tarjota mentorointia tai aiheita opiskelutehtäviin.

Vastuullisuus ja kestävä kehitys työelämässä -opinnot ovat monitieteiset. Voit painottaa omaa osaamistasi valitsemalla opintoja esimerkiksi kauppatieteen, taloustieteen, filosofian, yhteiskuntatieteen, psykologian tai kasvatustieteen aloilta. Myös opintojen laajuuden voit valita vapaasti omaan tilanteeseesi sopivaksi.

Otathan yhteyttä myös, jos olet kiinnostunut saamaan organisaatiollesi oman ryhmän (minimi 15 henkilöä).  Olemme sinuun yhteydessä opintojen käynnistämiseen liittyen ilmoittautumisajan päätyttyä.

Virittäydy aiheeseen podcastia kuuntelemalla

Kuuntele JYU avoimen uutta Vastuullisuus työelämässä -podcastia vaikka heti, niin kuulet kiinnostavaa keskustelua vastuullisuudesta eri alojen asiantuntijoilta: Uusi podcast-sarja johdattelee työelämän vastuullisuuskysymysten ytimeen — Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto (jyu.fi)

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Opettajan yhteystiedot:
Piia Leppämäki, johtamisen yliopistonopettaja
piia.a.leppamaki@jyu.fi
Puh. 040 805 4187