Tutustu hyvän hallinnon periaatteisiin koulutusjohtamiseen uutuuskurssilla

Tarvitsetko hallinnon osaamista? JYU avoimen yliopiston uusi kurssi, Yleishallinnon perusteet, on suunniteltu hallinnon ja lainsäädännön tietopaketiksi erityisesti kasvatus- ja koulutusalalle, mutta se soveltuu kaikille muillekin hallinnon teemoista ja julkisista palveluista kiinnostuneille.

”Kurssilla saa kattavat perustiedot hyvän hallinnon vaatimuksista ja asioiden käsittelystä julkisten palvelujen järjestämisessä. Lisäksi kurssilla käydään läpi esimerkiksi julkisuutta ja salassapitoa sekä henkilötietojen käsittelyä ja huoltajuutta koskevaa lainsäädäntöä", kertoo juristi Kreeta Pölönen.

Pölönen on laatinut JYU avoimen uuden joustavasti suoritettavan verkkokurssin, Yleishallinnon perusteet. Pääset jo ilmoittautumaan ja opiskelemaan maksuttomalla kurssille:

Koulutusjohtamisen kurssi avoimeen yliopistoon

Tällä kurssilla hallintoa lähestytään enimmäkseen kasvatus- ja koulutusalan näkökulmasta, mutta opinnoissa läpi käytävä lainsäädäntö koskee kaikkea viranomaistoimintaa.

"Kurssista on hyötyä kaikille niille, jotka toteuttavat julkisia palveluja tai tekevät niistä päätöksiä, tai ovat vain muuten aiheesta kiinnostuneita”, Pölönen toteaa.

Kyseessä on JYU avoimen ensimmäinen koulutusjohtamisen kurssi. Jyväskylän yliopistossa on mahdollista opiskella koulutusjohtamista laajemmin Koulutusjohtamisen instituutissa.

Koulutusjohtamisen instituutti tarjoaa koulutusjohtamisen perus- ja täydennyskoulutusta henkilöille, jotka tavoittelevat rehtorin kelpoisuutta, tähtäävät muihin kasvatus- ja koulutusalan johtotehtäviin tai haluavat ennestään syventää johtajuusosaamistaan. Yleishallinnon perusteet -kurssi voidaan myös hyväksilukea osaksi koulutusjohtamisen perusopintoja, lue lisää hyväksilukemisesta: www.jyu.fi/edupsy/fi/laitokset/koulutusjohtaminen/kji/koulutus/perusopinnot

Tutustu lisää