Avoimen podcast-sarja johdattelee työelämän vastuullisuuskysymysten ytimeen

JYU avoin yliopisto käynnistää uuden Vastuullisuus työelämässä -podcast-sarjan, jossa teemaan pureudutaan ensimmäisellä kaudella kuudesta eri näkökulmasta. Kevään aikana julkaistavat jaksot käsittelevät vastuullisuutta sosiaali- ja terveysalalla, urheilussa, lainsäädännössä, elintarviketeollisuudessa, rahoitusalalla ja viestinnässä.

Podcast-sarja tukee JYU avoimen yliopiston uutta, Vastuullisuus ja kestävä kehitys työelämässä -opintokokonaisuutta. Kaikille avoin, monitieteinen opintokokonaisuus evästää vastuullisuuden laaja-alaiseen ymmärtämiseen sekä organisaatioiden toiminnan arviointiin ja kehittämiseen. Podcast tuo teemaan runsaasti työelämän konkretiaa ja herätteleviä näkökulmia.

Vastuullisuuskysymyksiin perehtyneen yliopistonopettaja ja väitöskirjatutkija Matleena Pietiläisen vieraaksi saapuu mielenkiintoisia liike-elämän ammattilaisia ja yhteiskunnallisesti merkittävissä rooleissa toimivia henkilöitä.

–Pyrin tuomaan keskustelujen kautta esiin myös sitä, miten tärkeää on ottaa vastuullisuus huomioon jo opiskeluaikana ja päivittää osaamista jatkuvasti myös työelämässä, Pietiläinen sanoo.

Ensimmäisen jakson aiheena on vastuullisuus liike-elämässä ja urheilussa. Vieraana on Suomen Urheiluliiton (SUL) puheenjohtaja ja Aalto yliopiston työelämäprofessori Sami Itani. Itanilla on vahva näkemys urheilumaailman vastuullisuuden tilasta globaalilla tasolla:

– Urheilussa vastuullisuuskysymyksiä ei ole otettu riittävän ajoissa, riittävän vahvasti huomioon. Ympäristövastuussa, sosiaalisessa vastuussa ja hyvässä hallinnossa on globaalilla tasolla vielä paljon tekemistä, hän sanoo.

Kevään aikana kuultavat podcast-vieraat ovat: