Uutuuksia tulossa: Liikunnallinen sydänkuntoutus, Johdatus tiedusteluun, Ihminen digiympäristöissä ja paljon muuta!

Iloisia uutisia: Opintotarjonnastamme löytyy jatkuvasti uutta innostavaa opiskeltavaa. Syksyn aikana avaamme lukuisia uusia kursseja, joista moni on maksutta verkkovälitteisesti opiskeltavissa. Tutustu myös äskettäin avattuihin uutuusopintoihin - ja tietenkin koko laajaan tarjontaamme. Mistä opinnoista saat sinua kiinnostavaa tietoa ja osaamista?

Orientaatio jatkuvaan oppimiseen 2

Jyväskylän yliopistossa on jälleen oltu ahkeria ja tartuttu opintojen kehittämisessä ajankohtaisiin aiheisiin. Laita kiinnostavat kurssit korvan taa jo nyt ja seuraa viestintäämme, niin pääset mukaan ensimmäisten joukossa. Tältä sivulta löydät alustavia tietoja syksyn uutuuskursseista ja äskettäin avatuista uutuusopinnoista. Tervetuloa opintojen pariin!

Maksutta voit opiskella syksyn uutuuskursseistamme seuraavia:

 • Liikunnallinen sydänkuntoutus (laajuus 2 opintopistettä) tuo tutkittua tietoa liikunnan hyödyntämisestä terveyden edistämisessä niin terveys- ja liikunta-alojen ammattilaisille kuin vaikkapa omahoidosta kiinnostuneille. Kurssi on suunniteltu avattavan lokakuussa.  
 • Johdatus tiedusteluun (laajuus 2 opintopistettä) -verkkokurssilta saat tietoa siitä kuinka tietoa hankitaan. Opit tiedustelun eri lajeista ja tiedusteludatan jalostumisesta tiedoksi. Tälle tiedolle on käyttöä monenlaisissa organisaatioissa. Lisätietoja kurssista alkusyksystä.
 • Keittiön kemiaa ja Soveltavaa keittiön kemiaa -verkkokurssit (laajuus 1+1 opintopistettä): Kemiaa on kaikkialla, ei vähiten keittiössä! Se on meidän kaikkien ulottuvilla, samoin ymmärrys keittiön kemiasta. Kursseilta saat myös vinkkejä opetustilanteisiin. Mukaan pääset jo elokuussa!
 • Ihminen digiympäristöissä (laajuus 2 opintopistettä): Kuinka ihminen toimii teknologiavälitteisessä maailmassa? Mitä omassa toiminnassa ja digiympäristöjen suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon? Lisätietoja monitieteisestä kurssista alkusyksystä. 
 • Opettajan laaja-alainen osaaminen (laajuus 2 opintopistettä). Tältä kurssilta erityisesti opettajat saavat vinkkejä laaja-alaisen osaamisen tuomiseksi opetustyöhön. Lisätietoja kurssista alkusyksystä.
 • Deutsch für die Zukunft (laajuus 2 opintopistettä): Kehitä saksan kielen kielitaitoa sekä viestintä- ja vuorovaikutusvalmiuksia! Tutustu saksankielisiin maihin ja niiden kulttuurielämään. Kurssi edellyttää jonkin verran saksan osaamista, mutta sopii myös alkuvaiheen kielitaitoon. Lisätietoja kurssista kesän aikana.
 • Orientaatio jatkuvaan oppimiseen 2 (laajuus 1 opintopiste) on opiskeltavissa jo kesäkuussa. Kurssi on opiskelutaitoihin keskittyvä jatko-osa suositulle Orientaatio jatkuvaan oppimiseen -kurssille, joka sekin on maksutta avoin kaikille.

Maksullisissa (15 e / opintopiste) uutuusopinnoissa avataan syksyllä

 • Virtaa viestintään työelämässä -verkkokurssi (laajuus 5 opintopistettä, hinta 75 euroa): Muuttuvan työelämän viestintä -opinnot aloittava jakso täydentyi kevään pilotoinnin jälkeen. Kurssilta saat konkreettisia oppeja onnistumiseen erilaisissa työelämän viestintätilanteissa. Kurssi ja sen ilmoittautuminen ajoittuvat alkusyksyyn.
 • Työelämän viestintä sosiaalisessa mediassa (laajuus 3 opintopistettä, hinta 45 euroa): Loppusykysystä avattava verkkokurssi opastaa hyödyntämään sosiaalisen median läsnäoloa erityisesti työelämässä toimimisen näkökulmasta. Kurssi kuuluu Muuttuvan työelämän viestintä -opintoihin. 
 • Taideosaaminen varhaiskasvatuksessa -verkko-opinnot yhteistyössä Taideyliopiston kanssa. Ilmoittautuminen kursseille alkaa 24.8.
 • Tietojärjestelmätieteen perus- ja aineopintojen kursseja, syyslukukauden aikana mm. Tietojärjestelmien kehittäminen (5 opintopistettä, hinta 75 euroa)
 • Algoritmit 1 (4 opintopistettä, hinta 60 euroa) tietotekniikan opinnoista.

Äskettäin avoimen opintotarjontaan on saatu uutuuksina 

Opiskelemaan JYU avoimeen pääset käytännössä koska tahansa ja voit opiskella sinulle sopivassa rytmissä, valtaosaa opinnoista täysin etäyhteyksin. Tutustu opintotarjontaamme, valitse kurssisi ja ilmoittaudu mukaan!