Uutuusopinnot pilotissa: Digital Competent Educators -opinnot tuovat digiosaamista verkkokursseilla

Digital Competent Educators -opinnot tuovat digitaitoja ohjaus- ja opetusalalle kolmessa verkon välityksellä suoritettavassa opintojaksossa, jotka etenevät taitotason kehittymisen mukaan. Opintoja pilotoidaan parhaillaan Jyväskylän yliopistossa. Syksyllä 2020 nämä kansainväliset kurssit tulevat avoimesti kaikkien ulottuville. Lue aiheesta JYUnity-verkkolehden jutusta.

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto ja informaatioteknologian tiedekunta pilotoivat parhaillaan uusia Digital Competent Educators -opintoja. Syksyllä 2020 opinnot avautuvat kaikille niistä kiinnostuneille.

Olennaiset digitaidot koottuna kolmeen verkkokurssiin 

Kolme informaatioteknologian tiedekunnan opetusohjelmaan kuuluvaa kurssia on suunniteltu hyödyntäen  Euroopan komission julkaisemaa DigCompEdu -viitekehystä. Kukin täysin verkon välityksellä opiskeltava kurssi on laajuudeltaan viisi opintopistettä. Kurssit ovat englanninkielisiä ja ne edistävät myös kansainvälisyyttä.

Pilotti on osa Erasmus+ -rahoitteista hankketta, jossa ovat mukana Jyväskylän yliopiston lisäksi etäopetusta tarjoavat yliopistot FernUniversität in Hagen Saksasta, Anadolu University Turkista ja Universidade Aberta Portugalista. Hanke on osa laajempaa European Association of Distance Teaching Universities -järjestön (EADTU) koordinoimaa European Short Learning Programme -hanketta (E-SLP).