Tutustu donitsitaloustieteeseen! Opiskele Vastuullinen taloustiede -kurssi verkossa

Oletko pohtinut, miten planeetan kantokyvyn rajat voidaan huomioida taloustieteessä, työelämässä tai omissa valinnoissasi? Haluaisitko tietää enemmän käyttäytymistämme ohjaavista tekijöistä ja niiden merkityksestä osana vastuullisuutta? Ehkä toivot ymmärtäväsi paremmin vastuullisuuden roolia yhteiskunnallisessa keskustelussa ja taloudellisessa analyysissä? Näihin teemoihin pääset syventymään Vastuullinen taloustiede -kurssilla.

”Maailma muuttuu koko ajan, ja se vaatii jatkuvaa sopeutumista, uusien ajattelutapojen ja poliittisten ratkaisujen löytämistä, keksimistä ja kokeilemista. Donitsitaloustiede antaa yhden uudenlaisen ajatteluntavan taloustieteeseen, jonka linkitämme opintojaksolla muuhun vastuulliseen taloustieteelliseen liittyvään keskusteluun”, kertoo taloustieteen yliopistonopettaja Susanne Syrén.

Miten vastuullisuutta voi vahvistaa?

Donitsitaloustiede hahmottelee tulevaisuuden näkymän globaalista taloudesta, jossa jokaisella on mahdollisuus elää oikeudenmukaisessa ja turvallisessa tilassa, planeettamme kantokyvyn rajoissa.

Vastuullinen taloustiede -opintojakso kannustaa pohtimaan miten vastuullisuutta voidaan vahvistaa yksilöiden oman toiminnan, vastuullisien toimintaympäristöjen sekä talouden rakenteiden kautta.

Työelämänäkökulmaa tuovat esiin opintojaksolla esiintyvät vierailijat (Anni Marttinen, Jussi Markula, Jussi Ahokas ja Laura Heimsch), joiden kanssa pohditaan mm. mitä on hyvinvointitalous, ja miten vastuullisuus voidaan ottaa huomioon taloustieteessä ja poliittisessa päätöksenteossa.

”Tämä kurssi rohkaisee kriittiseen ajatteluun, tukien vastuullisten ja kestävien ratkaisujen löytämistä taloustieteessä, työelämässä sekä yksilöiden henkilökohtaisilla elämän osa-alueilla. Vastuullisuusosaaminen on tärkeää kaikille työelämässä toimiville, mutta ennen kaikkea vastuullisuusteemat ovat minusta mielenkiintoisia, ja niiden opiskelu antaa mahdollisuuden vaikuttaa ja olla mukana muutoksessa kohti tasavertaisempaa ja ympäristön kannalta kestävämpää tulevaisuutta”, sanoo Susanne Syrén.

Lue lisää Vastuullisuus-teeman opinnoista: