Ohjausillassa vertaistukea kauppatieteiden väyläopintoihin

Avoin yliopisto järjestää kauppatieteiden avoimen väylän opiskelijoille 6.10.2020 klo 17–18 etäohjausillan, jossa kysymyksiin vastailevat myös edelliskevään haussa avoimen väylän kautta tutkintokoulutukseen päässeet opiskelijat.

Uudistettua kauppatieteiden avoimen väylää Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakouluun pilotoitiin ensi kerran viime lukuvuonna. Uudet väyläopiskelijat aloittelevat parhaillaan opintojaan hakeakseen ensi keväänä tutkintokoulutukseen.

Valtakunnallisessa avoimen väylää kehittävässä Toinen reitti yliopistoon -hankkeessa on kiinnitetty huomiota väyläopiskelijoiden tukemiseen riittävällä tiedotuksella, neuvonnalla ja ohjauksella. Tänä vuonna kauppatieteiden väylällä apuna on myös vertaistukea eli viime keväänä väylän kautta yliopistoon päässeitä opiskelijoita.

Kauppakorkeakoulun tutkinto-opiskelijat Martina Vornanen ja Essi Hovila kertovat, että avoimen väylällä opiskelu vaati paljon itsenäistä työskentelyä, mutta toisaalta se toi myös joustoa opiskeluaikatauluihin.

”Kokonaisuudessaan opiskelu oli kuitenkin mielekästä, kun näki oman kehityksen ja oppi paljon tärkeitä asioita, joista on hyötyä sitten varsinaisesti yliopistossa tutkintoa suorittaessa”, Hovila kertoo. Hänelle avoimen väylä oli hakutavan lisäksi mahdollisuus tutustua kiinnostavaan alaan.

”Avoimen väylällä pääsee alkuun yliopisto-opinnoissa”, Vornanen sanoo. Hän valitsi avoimen väylällä opiskelun, koska ei halunnut jättää hakua yliopistoon vain valintakokeen varaan. Vornanen kannustaa myös tutustumaan muihin väyläopiskelijoihin, ettei muuten melko vapaa ja itsenäinen opiskelu tuntuisi yksinäiseltä.

Vornasen ja Hovilan tärkein vinkki avoimen väylällä opiskelua harkitsevalle on, että ensinnäkin väyläopinnot kannattaa suunnitella hyvin omaan kalenteriin ja toisekseen suunnitelmassa kannattaa pysyä, jos tahtoo tutkinto-opiskelijaksi.

Jos haluat saada tiedon tulevista ohjausilloista ja muista kauppatieteiden väyläopintojen ajankohtaisista asioista sähköpostiisi, voit liittyä väyläopiskelijoiden sähköpostilistalle tästä.