Millaista viestintäosaamista tarvitset tämän päivän työelämässä? Vastaa tarvekyselyyn, voit voittaa opintolahjakortin!

Miten viestintä vaikuttaa ja miten sillä vaikutetaan työyhteisössä? Jatkuvan oppimisen tarjontaan on kehitteillä opintokokonaisuus, joka tarjoaa tietoa ja taitoa työelämän viestintäosaamisen tueksi. Auttaisitko meitä kehittämään opintotarjontamme vastaamalla kartoituskyselyyn?

Oletko törmännyt työssäsi tiedonkulun tai päätöksenteon haasteisiin, väärinymmärryksiin tai jopa konflikteihin? Haluaisitko osata ennakoida muuttuvan työelämän viestintätarpeita?

Jyväskylän yliopistossa on kehitteillä Monikielisen akateemisen viestinnän keskus Movin ja avoimen yliopiston yhteistyönä Muuttuvan työelämän viestintäosaamisen -opintokokonaisuus, jonka avulla voit kehittää viestintäosaamistasi ja -varmuuttasi. Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa kehitteillä olevan opintokokonaisuuden sisältöön vastaamalla tarvekyselyyn!

Työelämä on viestintää ja vuorovaikutusta

Omaa työelämän viestintäosaamista kannattaa kehittää, koska yhteistyötaidot korostuvat nykyajan työelämässä: on erilaisia kanavia, tiimejä ja tehtäviä. Osaamista tarvitaan myös monikielisessä ja -kulttuurisessa työyhteisössä toimimiseen.

”Sinun ei tarvitse työskennellä viestinnän tehtävissä ymmärtääksesi ja kehittääksesi organisaation vuorovaikutusta. Viestintä- ja vuorovaikutusosaamista tarvitaan joka alalla ja kaikissa työyhteisöissä. Kaikki meistä eivät ole syntyneet digiajassa, mutta silti useimmat meistä toimivat monikanavaisessa ja -kielisessä työelämässä. Tuntui meidänkin digiloikkamme lähiopetuksen muuttamisesta etäopetukseksi aluksi todella haastavalta. Viestintäosaamisen kasvattaminen on kuitenkin pikkuhiljaa muuttanut näitä haasteita mahdollisuuksiksi”, kertoo yliopistonopettaja Katja Kontturi.

Kurssit suunnitellaan monialaisessa yhteistyössä kielten ja viestinnän alan asiantuntijoiden kesken. Opintokokonaisuus koostuu 2–3 opintopisteen laajuisista kursseista, joista sisältöjä voi opiskella oman mielenkiinnon mukaan. Opetus järjestetään monimuotototeutuksena. Movin opettajat suunnittelevat ja kehittävät kokonaisuuden, joka tulee jatkuvan oppimisen tarjontaan avoimen yliopiston kautta.