Vuosi 2020: JYU avoimessa opiskeltiin 35 % enemmän kuin edeltävänä vuonna

Jatkuvalle oppimiselle on nyt suuri kysyntä. Viime vuonna JYU avoimessa yliopistossa opiskeltiin ja opetettiin enemmän kuin koskaan aiemmin. Laadukkaat ja joustavat avoimet yliopisto-opinnot kiinnostavat ja palvelevat ihmisiä erilaissa elämäntilanteissa.

Vuosi 2020 oli jatkuvan oppimisen kasvun vuosi. Valtakunnallisesti avoimia yliopisto-opintoja suoritettiin 25 prosenttia enemmän kuin edeltävänä vuonna. Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa opintoja suoritettiin suhteessa enemmän, 35 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019.

”Jatkuvalle oppimiselle on suuri tarve ja kysyntä. Avoin yliopisto-opetus vastaa niin työelämän kuin yksilöiden oppimisen tarpeisiin. Monelle se on väylä tutkintokoulutukseen. Tutkittuun tietoon perustuva yliopisto-opetus on mahdollisuus oman osaamisen kehittämiseen ja tarvittaessa myös työuran suuntaamiseen. Avoimen yliopiston hyvä saavutettavuus ja joustavuus tuovat meille opiskelijoita hyvin erilaisissa elämäntilanteissa", toteaa Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston johtaja Jukka Lerkkanen.

Enemmän avoimia yliopisto-opintoja kuin koskaan aiemmin

Kaikkiaan opintopisteitä kertyi vuonna 2020 JYU avoimessa yli 130 000. Niistä 17 600 opiskeltiin yhteistyöoppilaitoksissa, kuten kansanopistoissa ja kesäyliopistoissa. Valtakunnallisista avoimen yliopisto-opetuksen tuottamista opintopisteistä opiskeltiin JYU avoimessa 24 prosenttia. 

Opiskelijoita JYU avoimessa oli vuonna 2020 noin 23 000, minkä lisäksi noin 2 000 Jyväskylän yliopiston tutkinto-opiskelijaa suoritti avoimessa opintoja osana omaa tutkintokoulustaan. Lämpimät onnittelut kaikille opiskelijoille suoritetuista opinnoista.

”JYU avoin yliopisto haluaa olla oppimisen kumppanina ja tukena myös tulevaisuudessa. Niin opintotarjontaa kuin opetusta ja ohjausta kehitetään meillä aktiivisesti. Haluamme, että oppimisen kokemus on hyvä ja hyödyllinen”, toteaa avoimen yliopiston koulutuksesta vastaava varajohtaja Anna Kaikkonen.