Yli 26 000 opiskelijan avoin yliopisto: Mahdollisuus kaikille

Avoimet yliopisto-opinnot vastaavat moniin nykyajan osaamisen kehittämisen tarpeisiin sekä mahdollistavat tietä kohti tutkinto-opintoja. Moni suuntaa avoimen opintojen avulla uraansa ja löytää oman alansa joustavasti opiskellen. Korona-aikana opintojen kysyntä on kasvanut.

Viime vuonna Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa opiskeli enemmän opiskelijoita kuin koskaan aiemmin, yhteensä lähes 26 500 henkilöä. Onnittelut opinnoista jokaiselle teistä! Tänä vuonna jatketaan yhdessä oppimisen parissa.

”Avoimelle yliopistolle on kasvava kysyntä. Edulliset ja joustavasti opiskeltavat opinnot vastaavat niin työelämässä toimivien kuin tutkinto-opintojen hakuun tähtäävien tarpeisiin. Monelle opiskelu on innostava ja yleissivistystä tuova harrastus. Korona-aikana etäopiskelun laajat mahdollisuudet avoimessa yliopistossa ovat hyödyttäneet monia", kertoo varajohtaja Merja Karjalainen Jyväskylän yliopiston avoimesta yliopistosta.

Psykologiaa vai kauppatieteitä? Joustavasti etäyhteyksin

Tuoreet tilastotiedot vuodelta 2021 kertovat, että Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto pitää paikkansa Suomen suosituimpana avoimena yliopistona opintopistekertymällä mitattuna. Kaikkiaan JYU avoimessa opiskeltiin noin 130 000 opintopisteen verran, mikä on 23 prosenttia Suomen avoimista yliopisto-opinnoista viime vuonna.

”Hyvin iloisia olemme myös siitä, että avointen yliopisto-opintojen opiskelu monissa opintojamme tarjoavissa yhteistyöoppilaitoksissa, kuten kansanopistoissa, kesäyliopistoissa ja kansalaisopistoissa, on kehittyy hyvään suuntaan”, Karjalainen sanoo.

Eniten JYU avoimessa yliopistossa opiskeltiin vuonna 2021 psykologiaa, kasvatustieteitä, kauppatieteitä ja sosiaalityötä. Lisäksi muun muassa bio- ja ympäristötieteiden, kirjoittamisen, kirjallisuuden, musiikkiterapian ja museologian opinnoille oli viime vuonna kasvava kysyntä.

Kehitämme jatkuvasti opintotarjontaamme: Tänä vuonna avatuista opintouutuuksista esimerkkeinä Vastuullisuus ja kestävä kehitys työelämässä -opinnot, maaliskuussa avautuva maksuton Kehosta mitattava hyvinvointitieto -kurssi sekä maksuttomat Education in Finland -opinnot

Avoimen yliopistokoulutuksen ja täydennyskoulutuksen tilastotietoja voi tarkastella Vipusesta. Tiedot koskien vuotta 2021 päivittyvät sinne helmi-maaliskuun aikana.