Yliopisto-opintoja lukiolaisille kevääksi 2020: Ilmoittautuminen 1.–15.11.

Lukiolaiset voivat on tutustua eri tieteenaloihin ja opiskeluun yliopistossa heille suunnitelluilla Jyväskylän yliopiston lukiolaiskursseilla. Kurssit ovat tarjolla valtakunnallisesti ja opinnot suoritetaan verkossa. Kevään kursseille ilmoittautuminen on auki marraskuun alusta puoliväliin asti.

Syyslukukaudella lukiolaisille tarjolla olevat yliopistokurssit herättivät kiinnostusta, ja moni innokas opiskelija perehtyykin paraikaa niillä itseään kiinnostavaan tieteenalaan. Nyt lukioilla on 1.–15. marraskuuta jälleen mahdollisuus ilmoittautua opintoihin. Ilmoittautuminen opintoihin tehdään lukioista käsin.

Tarjolla on muun muassa kielitieteiden, kauppatieteiden, liikunta- ja terveystieteiden, filosofian, tilastotieteen, matematiikan ja kemian kursseja. Kaksi liiketalouden kurssia tarjoamme yhteistyössä Talous ja nuoret TATin kanssa. Tutustu ensi kevään lukiokurssien tarjontaan.

Lukiolaisille ymmärrystä tulevaisuuden mahdollisuuksista

”Lukiolaiset saavat orientoivilta kursseilta parempaa ymmärrystä siitä, mitä he haluavat oikeasti tulevaisuudessa opiskella”, toteaa yliopistonopettaja Henna Haapala JYUnity-julkaisun artikkelissa. Hän opettaa Johdatus liikunta- ja terveystieteisiin -kurssilla, jolla perehdytään alan tukimuksen ajankohtaisiin teemoihin ja sovelletaan liikkumista, terveyttä ja hyvinvointia koskevaa tutkittua tietoa omaan arkeen.

Opintojaksojen laajuus on kaksi opintopistettä. Ne hyväksiluetaan lukion ja myöhemmin mahdollisen yliopistotutkinnon osiksi Jyväskylän yliopistossa. Opintojen hinta oppilaitokselle on 15 euroa opintopisteeltä. Yhteistyössä Talous ja nuoret TATin kanssa tarjottavat kurssit ovat maksuttomia. Opintoihin ilmoittaudutaan ryhmäilmoittautumisena lukioista käsin.