Yrittäjät Suomessa: Yrittäjämäinen toimintatapa on keskeistä nykyisessä yhteiskunnassa

Yrittäjän päivänä 5.9. julkaistava tutkijatohtori Tuomas Möttösen toimittama Yrittäjät Suomessa – elinkeinovapaudesta yrittäjyysyhteiskuntaan -kirjan taustalla on EduFutura Jyväskylän vahva tuki. Avoimessa yliopistossa opettava yliopistonopettaja Päivi Patja on kirjoittajana kirjan artikkelissa, joka kuvaa oppilaitosyhteistyötä yrittäjyyskasvatuksessa.

”Vietämme tänään valtakunnallista yrittäjän päivää, joka muistuttaa meitä kaikkia yrittäjyyden ja yrittäjämäisen toimintatavan keskeisestä merkityksessä alati muuttuvassa yhteiskunnassamme”, toteaa Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa kauppatieteitä opettava Päivi Patja. Hän on yksi Yrittäjän päivänä 5.9. julkaistavan Yrittäjät Suomessa -kirjan artikkelien kirjoittajista.

Yrittäjät Suomessa – elinkeinovapaudesta yrittäjyysyhteiskuntaan -kirjan on toimittanut jyväskyläläinen tutkijatohtori Tuomas Möttönen. Se palvelee muun muassa yrittäjyyskasvatusta ja alan opetusta. Siinä pohditaan yrittäjyyttä osana yhteiskuntaa sekä sen merkitystä. Yrittäjyyskasvatus ja oppilaitosten yhteistyö sen edistämisessä on yksi tärkeä kirjan osa-alue.

Jyväskylän seudulla oppimista, tutkimusta ja kehittämistä edistävä EduFutura Jyväskylä on uuden kirjan merkittävä tukija. EduFutura-yhteisöön kuuluvat Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän yliopisto. Kirja julkaistaan osana JAMK:n julkaisusarjaa. 

Tutustu yrittäjyyteen, hanki osaamista

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto tarjoaa kaikille avointa koulutusta, joka kehittää myös yrittäjyydelle ja yrittäjämäiselle toiminnalle ominaisia tietoja ja taitoja. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi esimerkiksi Liiketoimintaosaamisen perusopintojemme pariin”, kannustaa Päivi Patja.

Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston opintotarjonnasta löytyy lukuisia yrittäjyyttä ja yrityksiä tukevia opintojaksoja ja oppiaineita. Yli 50 oppiaineen valikoima kaikille avoimia yliopisto-opintoja tarjoaa osaamisen kehittämisen mahdollisuuksia eri aloille aina liikunta- ja terveystieteistä sosiaalityöhön ja kestävän kehityksen edistämiseen. Joustavat ja useissa oppiaineissa verkon välityksellä suoritettavat opinnot sopivat erilaisiin elämäntilanteisiin.

Kauppatieteiden opintotarjonta JYU avoimessa yliopistossa on laaja: 

Pian alkava Yrittäjyyden perusteet -verkkokurssi on joustava tapa saada alan opinnot alkuun.

Liiketoimintaosaamisen perusopinnoissa opit keskeiset osa-alueet laskentatoimesta, johtamisesta, markkinoinnista, yrittäjyydestä sekä viestinnän johtamisesta. 

Perusopintokokonaisuuksistamme löytyy kauppatieteissä myös henkilöstöjohtamisen perusopinnot ja taloustieteen perusopinnot. Aineopintojen tasolla voit opiskella avoimessa johtamista ja markkinointia