Uutiset

Korona-ajan vaikutuksia avoimen yliopiston toimintaan

Koronaepidemian aika on muuttanut arkea yliopistolla, myös avoimessa yliopistossa. Päivitämme tähän uutiseen tietoa Jyväskylän yliopiston koronaohjeistuksen vaikutuksista avoimen yliopiston toimintaan. [Päivitetty 25.2.2021]

JYU:n tutkinto-opiskelija: Hae 1.4. alkaen maksuttomiin avoimen opintoihin

Jyväskylän yliopiston läsnä olevaksi ilmoittautuneet perustutkinto-opiskelijat voivat hakea maksutonta opinto-oikeutta tiettyihin avoimen yliopiston tarjoamiin opintoihin. Maksuttomien opintojen lisäksi JYU:n tutkinto-opiskelijat voivat opiskella kaikkia avoimen yliopiston opintotarjonnassa olevia opintoja maksamalla opintojen yleisen opintomaksun.

Kuuntele tallenne: mistä ovat hyvät opiskelutaidot tehdyt?

Mitä opinnoissa onnistumiseen tarvitaan? Kyse ei ole vain oppiaineen taidoista, vaan myös opiskelun osaamisesta. Aikuiskasvatustieteen opettajamme Kirsi Saurén kertoo opiskelutaidoista tallenteella. Luurit korviin, kuuntelemaan ja oppimaan oppimisesta.

Tavoitteenamme yhä parempi opiskelijoiden ohjaus: tietoa toiminnan muutoksista syksyllä 2020

Avoimen yliopiston opinnoissa saat halutessasi yhä enemmän tukea ja ohjausta. Elokuun alusta alkaen opintoja tehdään samanaikaisesti aloittavissa ryhmissä, joita opettaja opastaa, opettaa ja neuvoo. Moodle-oppimisympäristömme mahdollistaa oppimista ja opiskelijoiden keskinäistä vuorovaikutusta jatkossa aiempaa paremmin. Edelleen joustava ja myös itsenäinen opiskelu on avoimessa mahdollista. Tutustu avoimen uusiin toimintatapoihin!

Uudet opetussuunnitelmat: Avoimessa opiskelet yliopistotutkinnon osia

Avoimessa yliopistossa aherretaan parhaillaan opetusohjelmien laatimisen parissa. Jyväskylän yliopiston uudet opetussuunnitelmat on hyväksytty, ja avoimen yliopiston opetuksen toteutus suunnitellaan niihin pohjautuen. Opetusohjelmiin pääsette tutustumaan kesäkuun alussa, ja niiden mukainen opetus alkaa elokuussa.

Uutta opintotarjonnassa: Liikuntapsykologian aineopinnot

Liikuntapsykologian perusopinnot saavat jatkokseen alan aineopinnot. Opinnoissa saat tutkimustiedon ja käytännön kautta ymmärrystä ihmisten toiminnasta, vuorovaikutuksesta ja kehityksestä urheilun ja liikunnan saralla. Aineopintojen opintojaksoille voi ilmoittautua 1.8.2020 alkaen.

Terveystieteiden kesätarjonnassa useita verkkokursseja

Millaisilla käsitteillä sairauksien riskejä ja esiintyvyyttä voi kuvata? Kuinka ajankohtaista tutkimustietoa voi soveltaa käytännön työhön? Millaisia kvantitatiivisia tutkimusmenetelmiä hyödynnetään terveystieteiden tutkimuksessa? Opiskele kesällä verkon välityksellä ja saa vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin.

Kun ilmoittaudut opintoihin, ilmoittaudut suoritustapaan – siis mihin?

Avoimessa yliopistossa voi opiskella yliopisto-opintoja monin eri suoritustavoin. Kun ilmoittaudut kurssille, valitset monesti samalla myös oman tapasi opiskella. Osassa kursseista vaihtoehtoja on useita, osassa opetustiimi on osoittanut kurssin suoritettavaksi tietyllä tavalla. Mitä ne suoritustavat oikein ovat? Mitä niistä pitäisi tietää? Ja mikä sopisi itselle parhaiten?

Syksyn 2020 opintotarjonta: tutustu opintoihin uudessa opinto-oppaassa

Avoimen yliopiston uudesta opinto-oppaasta löydät oppiaineemme ja niiden opintojaksot kuvauksineen. Se on opintojen suunnittelun työkalu. Elokuun alusta alkaen myös ilmoittautumislinkit syksyn opintoihin löytyvät opinto-oppaasta. Syksyn opetusohjelmia päivitetään opinto-oppaaseen kesän mittaan.

Matematiikan kertauskurssi täysin etäopiskellen

Onko matematiikan opeista aikaa? Haluatko kerrata ja vahvistaa lukiossa opittua? Täysin verkon välityksellä opiskeltavalla matematiikan kertauskurssilla käydään läpi lukion pitkän matematiikan sisältöjä, joiden soveltamista tarvitaan eri aloilla, niin opiskellessa kuin työelämässä. Kurssi sopii mm. osaksi kauppatieteiden väylän opintoja.

Uutta tarjonnassa: Lasten ja nuorten liikunnan perusopinnot

Lasten ja nuorten liikunnan perusopinnoissa opiskelet Suomen ensimmäistä lasten ja nuorten liikunnan opintokokonaisuutta tutkittuun tietoon nojaten. Nämä opinnot ovat tarjolla vain Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa. Ilmoittautuminen on nyt avoinna!