Historian Praktikum-jakso käynnistyy pian: ilmoittaudu 6.2. mennessä

Historian väyläopintoihin kuuluvalle kevään Praktikum-opintojakson ilmoittautuminen on nyt auki. Ota kurssi ohjelmaasi, etenkin jos tähtäät kevään yhteishaussa avoimen yliopiston väylältä historian tutkinto-opiskelupaikkaan. Opintojakso on aineopintotasoinen, mutta sen voi suorittaa perusopintojen ohella.

Liikuntapsykologia: Ymmärrä tunnetaitoja, motivaatiota ja ryhmäilmiöitä liikunnassa

Liikuntapsykologian opinnot auttavat toimimaan liikuntaan liittyvissä tehtävissä niin työssä kuin vapaa-ajalla. Liikkuva ihminen on kokonaisuus. Esimerkiksi tunne- ja vuorovaikutustaidot ovat käytössä kentillä ja kaukaloissa – ja niiden laidoilla. Niitä opitaan ja hyödynnetään liikkujan ja urheilijan polulla, ja niistä iloitaan osana liikkumisen iloa.

Tilastokatsaus 2019: Palveluksessanne Suomen suosituin avoin yliopisto

Vuonna 2019 Suomessa tehtiin avoimia yliopisto-opintoja enemmän kuin koskaan aiemmin, yhteensä 420 693 opintopisteen verran (Vipunen). Niistä lähes 100 000 opiskeltiin Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa. Se on suurin lukema suomalaisista yliopistojen joukossa. Tervetuloa pidettyjen ja hyödyllisten avointen yliopisto-opintojen pariin tänäkin vuonna.

Hyvä esimies -palkinto: Johtaja mahdollistaa ja kannustaa

Avoimella yliopistolla on johtaja, joka pitää työstään. Hän katsoo eteenpäin ja mahdollistaa. Jukka Lerkkanen sai Jyväskylän yliopiston vuosijuhlassa 4.3.2020 Hyvä esimies -palkinnon, jonka lahjoitti Jyväskylän yliopistosäätiö.

Epidemia-ajan vaikutuksia avoimen yliopiston toimintaan

Koronaepidemian aika muuttaa arkea yliopistolla, myös avoimessa yliopistossa. Päivitämme tähän uutiseen tietoa Jyväskylän yliopiston koronaohjeistuksen vaikutuksista avoimen yliopiston toimintaan. [Päivitetty 14.4.]

JYU:n tutkinto-opiskelija: Hae 1.4. alkaen maksuttomiin avoimen opintoihin

Jyväskylän yliopiston läsnä olevaksi ilmoittautuneet perustutkinto-opiskelijat voivat hakea maksutonta opinto-oikeutta tiettyihin avoimen yliopiston tarjoamiin opintoihin. Maksuttomien opintojen lisäksi JYU:n tutkinto-opiskelijat voivat opiskella kaikkia avoimen yliopiston opintotarjonnassa olevia opintoja maksamalla opintojen yleisen opintomaksun.

Kuuntele tallenne: mistä ovat hyvät opiskelutaidot tehdyt?

Mitä opinnoissa onnistumiseen tarvitaan? Kyse ei ole vain oppiaineen taidoista, vaan myös opiskelun osaamisesta. Aikuiskasvatustieteen opettajamme Kirsi Saurén kertoo opiskelutaidoista tallenteella. Luurit korviin, kuuntelemaan ja oppimaan oppimisesta.

Tavoitteenamme yhä parempi opiskelijoiden ohjaus: tietoa toiminnan muutoksista syksyllä 2020

Avoimen yliopiston opinnoissa saat halutessasi yhä enemmän tukea ja ohjausta. Elokuun alusta alkaen opintoja tehdään samanaikaisesti aloittavissa ryhmissä, joita opettaja opastaa, opettaa ja neuvoo. Moodle-oppimisympäristömme mahdollistaa oppimista ja opiskelijoiden keskinäistä vuorovaikutusta jatkossa aiempaa paremmin. Edelleen joustava ja myös itsenäinen opiskelu on avoimessa mahdollista. Tutustu avoimen uusiin toimintatapoihin!

Kesäajan toiminta ja opintopalveluiden aukioloajat

Voit aloittaa opinnot ja opiskella itsenäisesti myös kesän 2020 aikana. Huomioi kuitenkin tietyt asiat kesäajan opintojen suunnittelussa. Opintopalvelumme ovat avoinna lähes koko kesän. Pystymme palvelemaan sinua monissa asioissa mutta hieman tavallista rajatummin.

Uutta opintotarjonnassa: Liikuntapsykologian aineopinnot

Liikuntapsykologian perusopinnot saavat jatkokseen alan aineopinnot. Opinnoissa saat tutkimustiedon ja käytännön kautta ymmärrystä ihmisten toiminnasta, vuorovaikutuksesta ja kehityksestä urheilun ja liikunnan saralla. Aineopintojen opintojaksoille voi ilmoittautua 1.8.2020 alkaen.

Terveystieteiden kesätarjonnassa useita verkkokursseja

Millaisilla käsitteillä sairauksien riskejä ja esiintyvyyttä voi kuvata? Kuinka ajankohtaista tutkimustietoa voi soveltaa käytännön työhön? Millaisia kvantitatiivisia tutkimusmenetelmiä hyödynnetään terveystieteiden tutkimuksessa? Opiskele kesällä verkon välityksellä ja saa vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin.