Uutiset

Opiskelijat ääneen! Seuraa somessa ajatuksia opiskelusta avoimessa

Tämän lukuvuoden aikana eri kanavillamme näkyvät yhä enemmän opiskelijoidemme kokemukset ja ajatukset opiskelusta avoimessa. Neljä opiskelijaamme, Johanna, Marja, Juho ja Heidi, viestivät niistä muun muassa somepäivityksissä ja opiskelijablogeissa. Ota @JYUavoin-somet seurantaan!

Nuoret ja koulu: Uudelta verkkokurssilta käytännön ideoita nuorten parissa työskentelyyn

Millainen paikka ja tila koulu on nuorille? Mitä koulutus heille merkitsee? Entä millaista on hyvinvointi ja viihtyvyys koulussa - ja millaisia ne voisivat olla? Nuoret ja koulu -verkkokurssi avaa ymmärrystä nuorten arjesta ja tarjoaa mm. kasvatus- ja opetusalalla kaivattua tietoa koulun merkityksestä ja koulusta kasvun ympäristönä. Kurssi avaa myös koulun ja nuorisotyön yhteistyön toimintaa ja mahdollisuuksia.

Tutustu donitsitaloustieteeseen! Opiskele Vastuullinen taloustiede -kurssi verkossa

Oletko pohtinut, miten planeetan kantokyvyn rajat voidaan huomioida taloustieteessä, työelämässä tai omissa valinnoissasi? Haluaisitko tietää enemmän käyttäytymistämme ohjaavista tekijöistä ja niiden merkityksestä osana vastuullisuutta? Ehkä toivot ymmärtäväsi paremmin vastuullisuuden roolia yhteiskunnallisessa keskustelussa ja taloudellisessa analyysissä? Näihin teemoihin pääset syventymään Vastuullinen taloustiede -kurssilla.

Digimarkkinointi haltuun – uutuusopinnot sopivat joustavaa opiskelua arvostavalle

Digimarkkinointi vaatii monipuolisia taitoja, ja osaamiselle on kova kysyntä työmarkkinoilla. Digimarkkinointi on yrityksen, sen asiakkaiden ja nykyään yhä enemmän teknologian kohtauspiste. Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa käynnistyy kaikille avoin digimarkkinoinnin opintokokonaisuus, joka tarjoaa tiedepohjaista digimarkkinoinnin osaamista ja ymmärrystä.

Palveluksessasi Chattibotti Minerva

Miten ilmoittaudun avoimeen yliopistoon? Mitä voin opiskella? Kysy Minervalta! Chattibottimme auttaa sinua monenlaisissa kysymyksissä ja oppii koko ajan lisää. Minerva on lisäapu asiakaspalvelussamme. Jos se ei osaa vastata kysymykseesi, viesti tai soita opiskelun palveluhimme.

Digitally Competent Educators: Q&A
20.09.2022 klo 18.0019.00 Online,

Join our webinar where you can ask us anything about the Digitally Competent Educators programme.

Oppivat aivot ja lukutaito: Auta oppimaan, kannusta kielen käyttöön

Mitä kehittyvissä aivoissa tapahtuu? Entä kuinka parhaiten tukea oppilasta lukutaidon oppimisen tiellä? Aivotutkija, apulaisprofessori Tiina Parviainen (Monitieteinen aivotutkimuskeskus) ja luku- ja kirjoitustaitojen opetuksen asiantuntija Sanna Luokomaa (opettajankoulutuslaitos) puhuivat näistä teemoista Educa-messuilla.

Vastaa kyselyyn: Millaista tietoa ja ymmärrystä tarvitaan väkivallasta ja sen kohtaamisesta?

Mitä on väkivalta? Millä tavoin se ilmenee? Kuinka siihen liittyviä ongelmia voidaan ratkaista? Kartoitamme väkivaltaan liittyvän tiedon, ymmärryksen ja osaamisen tarvetta eri aloilla, jotta voisimme kehittää yhä paremmin tarpeisiin vastaavaa koulutusta. Arvomme kyselyyn yhteystietonsa jättäneiden kesken kaksi 75 euron arvoista opintolahjakorttia JYU avoimen yliopiston opintoihin.

Näin haet tutkinto-opiskelijaksi avoimen väylältä keväällä 2023

Keväällä 2023 valtaosaan JYU:n avoimen väylän hakukohteista haetaan yliopistojen avoimen väylän erillishaussa. Hakuaika on sama kuin kevään toisessa yhteishaussa, mutta hakeminen tapahtuu Yliopistojen avoimen väylän haku, kevät 2023 -lomakkeella Opintopolku.fi -palvelussa.

Suomen suosituin avoin yliopisto: Mahdollisuus kaikille

Avoimet yliopisto-opinnot vastaavat moniin nykyajan osaamisen kehittämisen tarpeisiin sekä mahdollistavat tietä kohti tutkinto-opintoja. Moni suuntaa avoimen opintojen avulla uraansa ja löytää oman alansa joustavasti opiskellen.