Sijainti: Etusivu / Ohjeet / Koppa-ohjeet opiskelijalle / Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Kirjautuminen sisään Koppaan ei onnistu, mikä avuksi?

Saat seuraavan virheilmoituksen, vaikka olet mielestäsi kirjoittanut käyttäjätunnuksen ja salasanan samoin kuin Korpissa:

Virhe. Kirjautuminen epäonnistui. Sekä käyttäjätunnus ja salasana ovat riippuvaisia kirjainkoosta (esim. a ja A). Varmista ettei Caps Lock ole päällä.

Kokeile tällöin seuraavaa:

  • Jos pääset Korppiin esim. käyttäjätunnuksella Mameikalai, mutta et pääse ko. tunnuksella Koppaan, kokeile Kopassa tunnusta muodossa mameikalai.
  • Jos pääset Korppiin esim. käyttäjätunnuksella  mameikalai@cc.jyu.fi, mutta et pääse ko. tunnuksella Koppaan, kokeile Kopassa tunnusta muodossa mameikalai.

Katso tarkemmat kirjautumisohjeet

Kuinka voin kirjautua ulos Kopasta?

Klikkaa nimesi kohdalla olevaa valikkoa sivun oikeassa yläkulmassa ja valitse Poistu. Jos käytät julkisella paikalla olevaa konetta (kirjastot, nettikahvilat, tietokoneluokat), muista sulkea selain lopuksi.

En näe Kopassa opintokokonaisuuteen kuuluvia opintojaksoja?

Olethan varmasti ilmoittautunut opintokokonaisuuteen sisältyville opintojaksoille? Opintokokonaisuuteen ilmoittautuneen opiskelijan tulee lisäksi ilmoittautua opintokokonaisuuteen sisältyville opintojaksoille saadakseen oikeudet opintojaksojen Koppa-sivuille.

En näe Kopassa kaikkia opiskelemiani opintoja ja opintojaksoja?

Vastaus A. Kaikissa Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston oppiaineissa ei käytetä Koppaa eivätkä kaikki opintojaksot näin ollen ole Kopassa. Varmista opintojen tiedoista avoimen yliopiston www-sivuilta, että opiskelemissasi opinnoissa on Koppa käytössä.

Vastaus B. Jos opiskelet kursseja Jyväskylän yliopiston ainelaitosten puolella ja siellä käytetään Koppaa, mene osoitteeseen:
https://koppa.jyu.fi/

Yliopiston Koppa ja Avoimen yliopiston Koppa ovat erillisiä järjestelmiä.

Ilmoittauduin juuri Korpissa, mutta en näe Kopassa opintojakson tietoja?

Opintoihin ilmoittautumisen jälkeen opiskelijan Koppa-oikeudet päivittyvät pienellä viiveellä. Opiskelija näkee materiaalit Kopassa n. 10 minuutin kuluessa ilmoittautumisestaan.

Jos olet ollut kirjautuneena Koppaan ja käyt ilmoittautumassa opintojaksolle, tiedon päivittymisessä saattaa mennä 25 min.

Jos opintojaksot eivät vieläkään näy, kokeile painaa nettiselaimessa Ctrl + F5. Se lataa sivun varmasti uudelleen Kopasta asti eikä oman koneen selaimen välimuistista.

Minne voin palauttaa tehtäviä?

Tehtäviä voi palauttaa kunkin opintojakson palautuslaatikkoon. Palautuslaatikon linkki löytyy opintojakson sivulta sivun vasemmasta ylälaidasta (teksti: Palauta tehtävä).

Tehtävän palauttaminen ei onnistu, vaan selain menee tiedostoa palautettaessa jumiin tai antaa ilmoituksen "syötteessä virheitä" tms. - mitä teen?

Lue ohjeet täältä kohdasta "Jos tehtävän palauttaminen ei onnistu".