Lasten ja nuorten liikunta

Perehdy lapsuus- ja nuoruusiän liikkumisen erityispiirteisiin lasten ja nuorten liikunnan perusopintokokonaisuudessa


Opintojen myötä ymmärrät paremmin, miten kasvu ja kehitys vaikuttavat lasten ja nuorten fysiologiaan sekä suorituskykyyn. Perehdyt urheilijaksi kasvamisen malleihin, liikunnan terveysvaikutuksiin ja mahdollisiin riskeihin sekä eettiseen ja turvalliseen testaustoimintaan. Opinnoissa tarkastelet lasten ja nuorten liikkumista mm. liikuntapedagogiikan, vuorovaikutuksen ja etiikan näkökulmista.

Suosittelemme opintokokonaisuutta kaikille liikunnasta kiinnostuneille. Se sopii loistavasti esimerkiksi lasten ja nuorten liikunnanohjauksessa, urheiluvalmennuksessa, varhaiskasvatuksessa, liikunnanopetuksessa sekä terveystiedon parissa työskenteleville.

Opinnot on opiskeltavissa lukuvuonna 2022-2023 joustavasti verkon välityksellä


Tutkintotavoitteinen opiskelu

  • Opinnot soveltuvat esimerkiksi terveystieteiden avoimen väylän (kandidaattiohjelma) valinnaiseksi opintokokonaisuudeksi (25 op sivuaine).
  • Jos olet tutkinto-opiskelija, kysy tiedekunnastasi, voiko opinnot sisällyttää tutkintosi vapaavalintaisiin opintoihin. Opinnot kuuluvat JYU:n liikuntatieteellisen tiedekunnan opetussuunnitelmaan.
  • Lasten ja nuorten liikunnan perusopintokokonaisuus ei vastaa liikuntakasvatuksen opintoja (eivät johda liikunnanopettajan pätevyyteen).

Opintojen infotilaisuus verkkovälitteisesti Zoom-ympäristössä keskiviikkona 7.9. klo 16.30-17.30. Tervetuloa kuulemaan ja kysymään opinnoista!

https://jyufi.zoom.us/j/67214869495

Meeting ID: 672 1486 9495
Passcode: 851804


Opintoihin ilmoittautuminen

Ilmoittautumaan pääset klikkaamalla alta itseäsi kiinnostavaa opintojaksoa ja valitsemalla Ilmoittaudu opintoihin -välilehden.