Liiketoimintaosaaminen

Näin aloitan opintoni


1 Opintojen aloittaminen


1. Tutustu oppiaineeseen ja sen opintojaksoihin.

2. Suunnittele opintosi.

3. Ilmoittaudu opintojakson suoritustapaan.

4. Aloita uuden oppiminen Moodlessa.

Katso täältä pidempi versio aloitusohjeesta ja löydä vastauksia opintojen aloittamista koskeviin kysymyksiisi.


2 Liiketoimintaosaamisen perusopinnot


2.1 Henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS) laatiminen

Suosittelemme, että aloitat opintosi ilmoittautumalla maksuttomalle opintojaksolle JSBY6120 Opintojen suunnittelu avoimessa yliopistossa (1 op).

Tällä jaksolla pohdit opiskeluvalmiuksiasi ja tavoitteitasi sekä teet yksityiskohtaisen suunnitelman opinnoistasi: miten, milloin ja missä järjestyksessä aiot opintoja suorittaa. Osana tätä opintojaksoa tarjoamme myös opintojesi tueksi tallenteen perehdytyksestä sekä ohjausta opintojen aloitukseen. Voit edetä opinnoissasi jo odottaessasi palautetta opintosuunnitelmastasi.

2.2 Opintojaksojen suoritustavat


Liiketoimintaosaamisen perusopinnot voit suorittaa etä- ja verkko-opintoina. Tarkemmat tiedot opintojaksojen suoritustavoista löydät opinto-oppaan Opintotarjontamme-välilehdeltä.


2.3 Opintojen suoritusjärjestys

Liiketoimintaosaamisen perusopintoihin sisältyviä opintojaksoja voi suorittaa muuten vapaassa järjestyksessä, mutta jakso YTTP1160 Liiketoimintaosaamisen perusteiden soveltaminen (3 op) tulee suorittaa viimeiseksi.

Jos olet aloittamassa yliopisto-opintoja tai palaamassa opintojen pariin pitkän tauon jälkeen, suosittelemme aloittamaan opiskelun opintojakson YTTP1110 Johtamisen ja johtajuuden perusteet (5 op) oppimistehtävällä. Itsenäisesti suoritettavassa tehtävässä perehdytään opintosisällön lisäksi tieteellisen kirjoittamisen periaatteisiin ja käytäntöihin.


Jäikö jokin asia mietityttämään? Ota yhteyttä avoimen yliopiston opintopalveluihin.