Avoin yliopisto – avoin sinulle

Tutustu avoimen yliopiston toimintaan. JYU avoimessa on tarjolla opintoja kaikista Jyväskylän yliopiston tiedekunnista.

Yliopisto-opintoja joustavasti koulutustaustasta riippumatta

Avoin yliopisto-opetus on aidosti avointa kaikille: opinnot eivät edellytä tiettyä pohjakoulutusta tai ikää. Voit opiskella omien tarpeidesi ja mahdollisuuksiesi mukaan, intensiivisesti tai vaikkapa työn ohella.

Avoimessa voit täydentää osaamistasi, hankkia pätevyyttä tai suunnata uudelle uralle. Avoimen yliopiston opintojen avulla voit tähdätä tutkintokoulutukseen, mm. avoimen väylällä. Opinnot ovat erinomainen keino tutustua akateemiseen opiskeluun ja tieteenaloihin. JYU avoin tarjoaa myös lukiolaisille suunnattuja yliopisto-opintoja valtakunnallisesti.

Verkko-opintoja ja lähiopetusta

Voit opiskella avoimessa yliopistossa laajempia opintokokonaisuuksia tai yksittäisiä opintojaksoja joustavasti verkossa.

Runsaiden verkko-opintomahdollisuuksien lisäksi tarjoamme osassa oppiaineita lähiopetusta Jyväskylässä ja Helsingissä. JYU avoimen yliopiston opintoja tarjoavat myös useat yhteistyöoppilaitokset eri puolilla Suomea, kuten kansanopistot, kesäyliopistot, kansalaisopistot ja lukiot.

JYU avoimen yliopiston opinnoissa saat ohjausta ja henkilökohtaista palautetta. Tukea on tarjolla, kun sitä tarvitset. Esteettömyys ja saavutettavuus ovat tärkeitä avoimen yliopiston opintojen suunnittelussa.

Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston opinnot ovat avoimia kaikille


Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto: 

  • Opinnot pohjautuvat Jyväskylän yliopiston asiantuntijoiden kehittämiin opetussuunnitelmiin
  • JYU avoimessa yliopistossa opiskelet samoja sisältöjä kuin yliopiston tutkinto-opiskelijat
  • Opintotarjonnassa on opintoja kaikista Jyväskylän yliopiston tiedekunnista ja Monikielisen akateemisen viestinnän keskuksesta
  • Valtaosa opinnoista on opiskeltavissa etä- ja verkko-opintoina
  • Opinnot on helppo aloittaa, voit ilmoittautua verkossa ympäri vuoden
  • Vuosittain JYU avoimessa opiskelee noin 17 000 opiskelijaa ja opintosuorituksia yhteensä yli 100 000

Hankkeet

Pedagoginen kehittäminen

Kehitämme avoimen yliopiston toimintaa yhteistyössä kansallisten ja kansainvälisten kumppaneidemme kanssa hankkeissa. Osallistumme hankkeisiin, jotka edistävät yliopistomme aikuiskoulutusta ja pedagogisen toiminnan kehittämistä sekä jatkuvaa oppimista. 

Kansainväliset hankkeet tarjoavat mahdollisuuden tarkastella ja kehittää toimintaamme eurooppalaisesta näkökulmasta. Hanketoiminnan tulokset näkyvät opiskelijoillemme rohkeina ja innovatiivisina ratkaisuina niin opetuksessa kuin ohjauspalveluissa. Henkilöstöämme on vuosittain mukana erilaisissa hankkeissa. 

 

Kehitämme aktiivisesti aikuisopiskelijoille soveltuvia pedagogisia ratkaisuja. Yliopistopedagogista ja aikuiskoulutukseen liittyvää tutkimus- ja kehittämistyötä seuraamme kansallisesti ja kansainvälisesti. Toisilta oppiminen sekä oman osaamisen ja kokemuksen jakaminen tiimeissä ja yli oppiainerajojen leimaavat vahvasti toimintaamme.

Tutkimuslähtöisessä pedagogisessa kehittämisohjelmassa, kehitämme uusia pedagogisia ja teknologisia ratkaisuja oppimisen tueksi sekä työelämäläheisiä opintoja, uudistamme oppimisen arviointi- ja palautekäytäntöjämme sekä neuvonta- ja ohjauspalveluitamme. 

Avoin yliopisto-opetus Suomessa

Kaikki Suomen neljätoista yliopistoa järjestävät avointa yliopisto-opetusta. Avointen yliopistojen tilastotietoa löydät valtakunnallisesta opetushallinnon tilastopalvelu Vipusesta.

Avoimilla yliopistoilla on yhteistyöverkosto Avoimen yliopiston foorumi. Foorumin verkkosivuilta löydät myös Avoimen yliopisto-opetuksen valtakunnallisen strategian 2014-2018, johon on koottu avoimen yliopisto-opetuksen periaatteita ja tavoitteita sekä linjattu yhteistyötä.

Yhteystiedot

HelpJYU- sininen taustai.jpg help.jyu.fi

  • Opintopalveluidemme puhelinnumero: 040 576 7760
  • Käyntiosoite: Alvar Aallon katu 9 (Ruusupuisto), 4. kerros

Tilaa avoimen yliopiston uutiskirje

Saat tietoa avoimen ajankohtaisista asioista ja vinkkejä avoimen yliopiston opintotarjonnasta sähköpostiisi. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuukaudessa. Voit koska tahansa perua suostumuksesi. Tutustu myös tietosuojailmoitukseemme.

Kun painat liity-nappia, siirryt tilauksen onnistumisesta kertovalle sivulle. Pääset takaisin painamalla selaimesi paluunappia.