Toinen reitti yliopistoon

Korkeakoulujen opiskelijavalintajärjestelmän uudistuessa todistusvalinnan ja pääsykokeiden rinnalle tarvitaan vaihtoehtoisia mahdollisuuksia osoittaa valmiuksia korkeakouluopintoihin.

TRY-hankkeen tavoitteena on kehittää, pilotoida ja vakiinnuttaa käyttöön erilaisia reittejä korkeakouluopintoihin ylioppilastutkinnon lisäksi. Avoimena yliopisto-opetuksena suoritettavat opinnot antavat opiskelijalle mahdollisuuden osoittaa osaamistaan, korkeakoulukelpoisuuttaan ja edellytyksiään menestyä yliopisto-opinnoissa.

TRY-hanketta koordinoi Jyväskylän yliopisto. Osatoteuttajina ovat Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Lapin yliopisto, Oulun yliopisto, Taideyliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto, Vaasan yliopisto ja Åbo Akademi.

Tervetuloa väliseminaariimme 13.6.2019!

 
TRY-taustaton.png

Toinen reitti yliopistoon on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama korkeakoulutuksen kehittämishanke, jossa mukana on useita eri oppiaineita 11 yliopistosta.

Seuraa somessa: 

Twitter & Instagram
@try_hanke 
#toinenreittiyliopistoon

Tuoreimpia kuulumisia hankkeen tapahtumista saat myös Ajankohtaista-sivultamme.

Tavoitteenamme on luoda kolme vaihtoehtoista reittiä yliopistoon:

1. Näyttöreitti
Opiskelija osoittaa valmiutensa yliopisto-opintoihin jo toisen asteen opintojen aikana.

2. Vaihtoehtoinen reitti
Ylioppilastutkinnon suorittaneen opiskelijan ei tarvitse korottaa arvosanojaan, vaan hän voi tehdä yliopisto-opintoja avoimissa yliopistoissa ja niiden yhteistyöoppilaitoksissa tavoitteenaan tutkinto-opiskelu.

3. Elinikäisen oppimisen reitti
Uramuutosta suunnittelevat tai osaamistaan kehittävät työelämässä olevat aikuiset löytävät helposti heille soveltuvia opintopolkuja tutkinto-opintoihin.

Lisäksi hankkeessa kehitetään reitteihin liittyvää neuvontaa ja ohjausta sekä opintopalveluita.

Lue lisää: Työpaketit

Aika

1.8.2018–31.12.2020

Rahoittaja

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Yhteyshenkilö

Projektipäällikkö Paula Savela
paula.savela(a)jyu.fi

#Opiskelijavalinnat-työpajassa pohdittiin, millainen olisi korkeakouluun hakeutumisen ideaalitilanne hakijan näkökulmasta. Mukana hankkeista olivat TRY, yliopistojen opiskelijavalinnat ja AMK-opiskelijavalinnat. #korkeakoulutusuudistuu #korkeakouluvisio #toinenreittiyliopistoon

Nyt ollaan kovassa ytimessä: kevätseminaarin työpajoissa tänään teemana mm. korkeakoulujen opiskelijavalinnat. Tuotoksistaan kertomassa TRY, Yliopistojen opiskelijavalintojen uudistamishanke sekä @amkopiskelijavalinnat. #toinenreittiyliopistoon #opiskelijavalinnat

Mielenkiintoinen jatkuvan opiskelun tapahtuma Helsingin Oodissa 17.6.! @SitraFund #jatkuvaoppiminen #elinikäinenoppiminen

Tekoäly voisi luoda ennakointitietoa yksilön jatkuvan oppimisen tarpeista, Lerkkanen sanoo. Näin meillä olisi enemmän tietoa koulutuksen kysynnästä, @immu_h summaa.

Jukka Lerkkanen: "Opiskelijalähtöinen kehittäminen on toimivampi tapa toteuttaa tietovarantojen ja -virtojen saatavuus ja käytettävyys kuin lainsäädäntö."

"Oppijan tietovirrat tulevaisuuden palveluympäristössä" -paneelissa @uniofjyvaskyla'n Jukka Lerkkanen (toinen vasemmalta) #toinenreittiyliopistoon-hankkeen äänenä. #korkeakoulutusuudistuu #korkeakouluvisio

Erja Widgrén-Sallinen (KOOTuki) ja Eeva Polvi (CSC) kertomassa kahden seuraavan seminaaripäivän kulusta. #korkeakoulutusuudistuu #korkeakouluvisio #kevätseminaari #toinenreittiyliopistoon

Täällä ollaan passissa, iloa ja intoa täynnä hyvin rullanneen hanketalven jälkeen. 🌻 #toinenreittiyliopistoon…