Innostu ja ilmoittaudu jo tänään!

Suurimpaan osaan opinnoistamme on jatkuva ilmoittautuminen eli voit ilmoittautua ja aloittaa opiskelun milloin vain. Joidenkin opintojen opetuksen aikatauluista tai rajatusta opiskelijamäärästä johtuen ilmoittautumisaika voi olla rajattu. Mahdolliset ilmoittautumisajat löydät oppiaineen sivulta.  Avoimen yliopiston opintoihin ilmoittaudutaan verkossa Korppi-opintotietojärjestelmässä.

Asset 3@1x.png

Avoimen yliopiston opintoihin ilmoittautuminen

1. Kun olet löytänyt haluamasi opinnot opintotarjonnastamme, siirry opintojen etusivulle Korppi-opintotietojärjestelmään. Valitse rekisteröidy -linkki.

Rekisteröityminen ennen opintoihin ilmoittautumista.png

Mikäli sinulla on jo Korppi-tunnukset, käytä niitä kirjautuessasi. Siirry tällöin suoraan kohtaan 3.

2. Rekisteröidy Jyväskylän yliopiston OMA - omien tietojen hallinta -palvelussa.

 • Rekisteröityminen edellyttää sähköistä tunnistautumista (verkkopankkitunnuksilla tai mobiilitunnisteella).
 • Täytä puuttuvat tiedot ja lisää myös osoitetietosi.
 • Valitse käyttäjätunnus kolmesta vaihtoehdosta. Käyttäjätunnusta ei voi vaihtaa tallennuksen jälkeen.
 • Muista hyväksyä JY:n tietojärjestelmien käyttösäännöt.

3. Palaa rekisteröitymisen jälkeen takaisin opintojen etusivulle Korppiin. Kirjaudu Korppiin käyttäjätunnuksellasi ja salasanalla. Ilmoittaudu opintoihin.

Korppi-opintotietojärjestelmään kirjautuminen ennen ilmoittautumista.png

 • Ethän avaa ilmoittautumissivua tai myöhemmin verkkomaksusivuja yhtä aikaa kahdella eri selaimella tai selaimen kahdella eri välilehdellä, se voi aiheuttaa virheitä opinto-oikeuden tai maksun muodostumiseen.

4. Siirryt automaattisesti verkkomaksuihin. Vahvista ilmoittautuminen joko maksamalla opintomaksu (tai sen ensimmäinen erä) verkkomaksuna tai hyväksymällä lasku. Jos maksat lahjakortilla, valitse lasku ja ota yhteyttä opiskelijapalveluihin.

 • Tarvittaessa pääset palaamaan verkkomaksusivulta takaisin Korppiin Peruuta ilmoittautuminen ja palaa takaisin Korppiin -painiketta klikkaamalla.
 • Opintomaksu tulee maksaa tai laskutus hyväksyä puolen tunnin kuluessa verkkomaksuihin siirtymisestä. Muutoin ilmoittautuminen poistuu automaattisesti.
 • Verkkomaksu
  • Klikkaa Maksa verkkomaksuna -painiketta luettuasi ja hyväksyttyäsi opintomaksun maksu- ja perumisehdot.
  • Käy maksamassa opintomaksu (tai sen ensimmäinen erä) omassa verkkopankissasi. 2-eräisten opintomaksujen ensimmäinen erä tulee maksaa ilmoittautumisen yhteydessä. Toisen erän voit maksaa joko ilmoittautumisen yhteydessä tai eräpäivään mennessä.
  • Maksettuasi opintomaksun pääset palaamaan takaisin Korppiin sivun ylälaidassa olevasta Palaa takaisin Korppiin -painikkeesta.
  • Saat sähköpostiisi viestin ilmoittautumisen onnistumisesta ja kuitin maksetusta opintomaksusta.
 • Tulostettava lasku
  • Klikkaa Hyväksy laskutus -painiketta luettuasi ja hyväksyttyäsi opintomaksun maksu- ja perumisehdot.
  • Tulosta lasku(t) maksamista varten. Huomaathan, että laskua ei toimiteta postitse. Voit myös maksaa opintomaksun välittömästi verkkomaksuna.
  • Tulostettuasi laskun pääset palaamaan takaisin Korppiin sivun ylälaidassa olevasta Palaa takaisin Korppiin -painikkeesta.
  • Saat sähköpostiisi viestin ilmoittautumisen onnistumisesta ja linkin laskuun.

5. Pääset katsomaan opintomaksusi tietoja ilmoittautumisen jälkeen Korpissa kohdassa Opinnot (Kooste meneillään olevista opinnoistasi / Kurssit ja kokonaisuudet). Kyseisen opintokokonaisuuden tai opintojakson tiedoista:

 • näet opintomaksusi ja sen tilan (maksettu / erääntyvät maksut)
 • verkkomaksuna maksetun maksun tila näkyy Korpissa ajantasaisena
 • muuten kuin verkkomaksuna maksetun laskun (eli esim. pankissa maksetun tai jonkun muun maksaman) tila päivittyy Korppiin muutaman päivän viiveellä
 • voit tulostaa kuitin maksetusta opintomaksusta tai laskun opintomaksulinkin kautta

6. Jos ilmoittauduit opintokokonaisuuteen, käy lopuksi ilmoittautumassa kokonaisuuteen sisältyville opintojaksoille.

 • Jaksoilmoittautumisia tarvitaan suoritustietojen rekisteröintiä ja oppimateriaali-Kopan käyttöä varten.
 • Ilmoittaudu opintojaksoille Korpissa seuraavasti:
  • Klikkaa kohdassa Opinnot (Kooste meneillään olevista opinnoistasi / Kurssit ja kokonaisuudet) kyseisen opintokokonaisuuden linkkiä.
  • Klikkaa Korpin navigoinnista opintokokonaisuuden nimen alta Yleiset tiedot -linkkiä, jolloin pääset opintokokonaisuuden Korppi-sivulle.
  • Opintokokonaisuuden Korppi-sivun Sisältö-kohdasta löydät linkit opintojaksojen ilmoittautumissivuille. Jaksoilmoittautumisista ei muodostu sinulle enää maksuja.

Haluatko saada lähiopetusta muualla kuin Jyväskylässä tai Helsingissä? Tutustu yhteistyöoppilaitoksiin ilmoittautumiseen.

Ilmoittautuessasi sitoudut noudattamaan JY:n avoimen yliopiston järjestyssääntöjä

Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston haku- ja valintarekisterin rekisteriseloste.

Mihin henkilötietojasi käytetään ja mikä on käsittelyn peruste?
Millaisia oikeuksia sinulla on rekisteröityneenä?
Tutustu tietosuojailmoitukseemme.

Tiedotus- ja oikaisumenettely 

Osaan opinnoistamme on opetuksen toteutustavasta johtuen haku tai erillinen ilmoittautumisaika ja mahdollisesti rajoitettu opiskelijamäärä. Opiskelijavalintaan osallistuneille tiedotetaan henkilökohtaisesti valinnan tulos kirjeellä. Opiskelijavalintaan tyytymätön voi pyytää siihen kirjallisesti oikaisua neljäntoista (14) päivän kuluessa valinnan tuloksen julkistamisesta. Oikaisupyyntö osoitetaan avoimen yliopiston johtajalle ja toimitetaan osoitteella Jyväskylän yliopisto, Kirjaamo, PL 35 (T), 40014 Jyväskylän yliopisto.

Ilmoittautumisen peruminen

Ilmoittautumista koskevat perumisehdot, maksujen perintä ja oikaisuvaatimusosoitus koskevat ilmoittautumista Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston järjestämiin opintoihin. Yhteistyöoppilaitosten opiskelijat voivat tiedustella ilmoittautumisen perumisesta omasta oppilaitoksestaan.

Opintoihin ilmoittautumista koskevat perumisehdot

Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston opintoihin ilmoittautumisen voi perua 14 vuorokauden kuluessa ilmoittautumispäivästä.

 • Opiskelijan peruessa ilmoittautumisensa opintokokonaisuuteen häneltä poistetaan opinto-oikeus ja veloitetaan perumisesta aiheutuneina kuluina 50 euroa.
 • Opiskelijan peruessa ilmoittautumisensa yksittäiseen opintojaksoon häneltä poistetaan opinto-oikeus ja veloitetaan perumisesta aiheutuneina kuluina opintojakson opintomaksu tai enintään 50 euroa.
 • Jos opiskelija on ennen ilmoittautumisen perumista maksanut opintojakson opintomaksun tai opintokokonaisuuden opintomaksun tai sen osan, maksetusta opintomaksusta pidätetään perumisesta aiheutuneina kuluina 50 euroa ja loppuosa palautetaan opiskelijalle.
 • Perumisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti verkkolomakkeella tai kirjeitse avoimen yliopiston opiskelijapalveluihin.
Opintoihin ilmoittautumista ei voi perua
 • 14 vuorokauden jälkeen ilmoittautumispäivästä eikä
 • jos opiskelija on osallistunut opetukseen tai suorittanut opintoja ko. opinto-oikeuden kuluessa.

Jos avoin yliopisto joutuu perumaan opinnot, opiskelijalle hyvitetään koko opintomaksu.

Aineopintojen esitiedot

Aineopintojen ja niihin sisältyvien opintojaksojen edeltävinä opintoina edellytetään vähintään arvosanalla 3/5 (hyvä) tai hyvin tiedoin suoritetut oppiaineen perusopinnot. Soveltuvista edeltävistä opinnoista ohjeistetaan erikseen kunkin aineopintokokoisuuden osalta Korppi-opintotietojärjestelmässä. Voit aloittaa aineopinnot, kun edeltävät opinnot on tarkistettu. Edeltävät opinnot tarkistetaan noin viikon kuluessa.

Kun ilmoittaudut aineopintoihin, lähetä todistuksesi edeltävien opintojen tarkistamiseksi avoimeen yliopistoon joko skannattuna sähköpostin liitteenä tai postitse. Voit toki halutessasi tulla myös käymään paikan päällä. 

Huom. Jos olet tehnyt perusopinnot viimeisen kymmenen vuoden aikana JY:n avoimeen yliopistoon tai Jyväskylän yliopistoon, todistusjäljennöstä tai opintosuoritusotetta ei tarvitse lähettää, sillä opintosi näkyvät opintorekisterissämme. Muualle suoritetuista opinnoista (ml. Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa suoritetut opinnot) todistus tarvitaan aina.

Todistus skannattuna sähköpostitse

 • skannaa joko opinnoista saamasi alkuperäinen todistus tai virallinen opintosuoritusote, johon opintokokonaisuus on koottu eli otteelle on merkitty opintokokonaisuuden laajuus, kokonaisarvosana, suorituspäivämäärä ja kokonaisuuteen sisältyvät opintojaksot (mielellään pdf-muodossa)
 • lähetä skannattu todistus tai ote osoitteeseen avoneuvo@avoin.jyu.fi tai suoraan oppiaineesi opintosihteerille tai koulutussuunnittelijalle ja laita viestin otsikoksi niiden aineopintojen nimi, joihin olet ilmoittautunut
 • Kun haluat käyttää turvasähköpostia todistuksen/otteen lähettämiseen, mene nettiselaimellasi osoitteeseen https://secure-mail.jyu.fi, kirjoita sähköpostiosoitteesi kenttään 'From/Lähettäjä', paina nappia 'Continue/Jatka' ja valitse 'Register/Rekisteröidy' (rekisteröityminen vaatii vain sähköpostiosoitteen ja se on voimassa 10 päivää). Saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen viestin, jossa olevaa linkkiä klikkaamalla pääset lähettämään viestisi ja liitteet salatun yhteyden kautta haluamaasi jyu.fi-osoitteeseen, esim. opiskelijapalveluihin avoneuvo@avoin.jyu.fi.

Todistus postitse

 • ota kopio opinnoista saamastasi todistuksesta tai virallisesta opintosuoritusotteesta, johon opintokokonaisuus on koottu eli otteelle on merkitty opintokokonaisuuden laajuus, kokonaisarvosana, suorituspäivämäärä ja kokonaisuuteen sisältyvät opintojaksot
 • pyydä kopioon allekirjoitukset ja nimenselvennykset kahdelta kopion oikeaksi todistavalta henkilöltä; nämä voivat olla esim. perheenjäseniä tai tuttaviasi
 • lähetä kopio osoitteeseen Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto, PL 35, 40014 Jyväskylän yliopisto ja osoita kirjeesi oppiaineesi opintosihteerille tai koulutussuunnittelijalle
 • voit lähettää myös alkuperäisen, virallisen opintosuoritusotteen, mutta huomioi, että emme palauta otteita, joten lähetä mieluummin otteesta oikeaksi todistettu jäljennös
 • älä koskaan lähetä alkuperäistä todistusta

Edeltävien opintojen tarkistamiseen ei sovellu

 • kännykän/tabletin tmv. kameralla otettu kuva todistuksesta tai virallisesta opintosuoritusotteesta
 • epävirallinen tai itse tulostettu opintosuoritusote
 • virallinen opintosuoritusote, jossa ei ole opinnoista kokonaismerkintää
 • vain osa virallisesta opintosuoritusotteesta (tarvitaan kokonaisuudessaan)
 • virallinen opintosuoritusote, johon on itse tehty ylimääräisiä merkintöjä