Opintotarjonta

Vuosittain Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopiston opintoja suorittaa yli 13 000 opiskelijaa. 

Laaja valikoima oppiaineita

Valitse oppiaineesi ja aloita opiskelu Suomen suosituimmassa avoimessa yliopistossa. Voit aloittaa useimmissa oppiaineissa opiskelun milloin vain – ilmoittaudu vaikka heti!

Tarjoamme laajat mahdollisuudet etä- ja verkko-opintoihin. Lähiopetusta saat Jyväskylässä ja Helsingissä sekä noin 50 yhteistyöoppilaitoksessa eri puolilla Suomea. Voit opiskella myös tutkintotavoitteisesti.

Opiskele verkon välityksellä: Tutustu verkko-opintoihimme

Kokonaan tai lähes kokonaan verkon välityksellä suoritettavien opintojen valikoima on laaja Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa. Mitä voin opiskella joustavasti verkon välityksellä?

Etäopinnot ja verkko-opinnot

Valtaosaa opinnoistamme voit opiskella etä- ja verkko-opintoina. Opiskelu on joustavaa ja mahdollista myös työn ohella

Opinnot ja tapahtumat Helsingissä

Järjestämme osassa oppiaineistamme lähiopetusta myös Helsingissä Diakonia-ammattikorkeakoulun Kalasataman kampuksen tiloissa. Järjestämme Helsingissä myös tapahtumia - tule mukaan!

Opintoihin voi ilmoittautua milloin vain

Suurimpaan osaan opinnoistamme voit ilmoittautua ja aloittaa opiskelun milloin vain.

Yhteistyöoppilaitoksemme

Voit opiskella opintojamme myös yhteistyö-oppilaitoksissamme. Tiedot opinnoista saat suoraan oppilaitoksesta. Ilmoittaudu opintoihin valitsemassasi yhteistyöoppilaitoksessa.

Kauppatieteet
 • Kauppatieteet
  • Henkilöstöjohtaminen
  • Johtaminen
  • Laskentatoimi
  • Liiketoimintaosaaminen
  • Markkinointi
  • Taloustiede
  • Yrittäjyys
Luonnontieteet ja matematiikka

Biotieteisiin sisältyy bio- ja ympäristötieteiden, luonnonvarojen ja ympäristön sekä biologian opintoja.

Viestintä- ja kieliopinnot
Informaatioteknologia

Informaatioteknologian avoimet opinnot järjestää IT-tiedekunta. Tarjonnassa on opintoja muun muassa tietojärjestelmätieteestä ja tietotekniikasta.

Opintoja opiskelusi tueksi Yleisopintoja yliopisto-opiskelun tueksi
Uusi opetettava aine?

Opettaja - kaipaatko uutta opetettavaa ainetta? Tutustu tarjoamiimme opintoihin, joista voit saada uuden opetettavan aineen kelpoisuuden.

JYU:n tutkinto-opiskelijoille Opiskelumahdollisuuksia JYU:n tutkinto-opiskelijoille

Opiskeletko tutkinto-opiskelijana Jyväskylän yliopistossa? Tutustu erilaisiin opiskelun vaihtoehtoihin tutkinto-opiskelijoille suunnatulla sivullamme.

Järjestämme avointa korkeakouluopetusta yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa myös Äänekoskella, Jämsässä, Keuruulla ja Viitasaarella.

Tilaa avoimen yliopiston uutiskirje

Saat tietoa avoimen ajankohtaisista asioista ja vinkkejä avoimen yliopiston opintotarjonnasta sähköpostiisi. Lähetämme uutiskirjeen noin kerran kuukaudessa. Voit koska tahansa perua suostumuksesi. Tutustu myös tietosuojailmoitukseemme täällä.

Kun painat liity-nappia, siirryt tilauksen onnistumisesta kertovalle sivulle. Pääset takaisin painamalla selaimesi paluunappia.