UKK: Avoimen yliopiston MOOC-kurssit

Tältä sivulta löydät useimmin kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen sekä ohjeita Jyväskylän yliopiston Online Courses -oppimisympäristössä olevien kurssien suorittamiseen ja ilmoittautumiseen.

Kuka voi opiskella Online Courses -sivuston kursseja?

Kurssit on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille. Kurssit ovat osa Jyväskylän yliopiston opintotarjontaa.

Onko opintoihin tiettyjä pohjakoulutusvaatimuksia?

Opintoihin ei ole pohjakoulutusvaatimuksia. Joidenkin opintojen kohdalla kurssit suoritetaan tietyssä järjestyksessä. Esimerkiksi ennen kuin voit suorittaa BENY2022 PW MOOC II: Systems for planetary well-being (1 op) -kurssin, sinun tulee suorittaa BENY2021 PW MOOC I: Johdatus planetaariseen hyvinvointiin (1 op) -kurssi.

Esitietovaatimuksista kerrotaan kurssisivulla sekä opinto-oppaassa kurssikuvauksen yhteydessä.

Miten voin ilmoittautua opintoihin?

Pääset ilmoittautumaan avoimen yliopiston opintoihin Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston opinto-oppaan kautta. Etsi kurssi opintotarjontalistauksesta ja tutustu tarkempiin suoritus- ja ilmoittautumisaikoihin. Esimerkiksi Johdatus planetaariseen hyvinvointiin -kurssi löytyy oppaasta Bio- ja ympäristötieteet oppiaineen alta. Tarkemmat ilmoittautumisohjeet löydät HelpJYU-palvelusta.

Jos sinulla herää kysymyksiä ilmoittautumiseen liittyen, voit olla yhteydessä Avoimen yliopiston opintopalveluihin joko puhelimitse tai HelpJYU-palvelun kautta.

Miten aloitan opiskelun kurssilla?

Kaikille maksuttomat MOOC-kurssit opiskellaan onlinecourses,jyu.fi -alustalla. Eli siirry sinne ilmoittautumisen jälkeen. Muistathan kirjautua alustalle, se mahdollistaa kurssien suorittamisen!

Maksaako kurssien suorittaminen jotain?

Meillä on tarjolla sekä maksullisia että maksuttomia kursseja. Voit tarkistaa kurssin tarkemman hinnan kurssisivulta.

Avoimen yliopiston opintomaksut perustuvat valtioneuvoston asetukseen yliopistojen toiminnassa perittävistä maksuista (1082/2009), ko. asetuksen muistioon sekä valtioneuvoston asetukseen yliopistojen toiminnassa perittävistä maksuista annetun valtioneuvoston asetuksen 2 §:n muuttamisesta (1436/2014). Asetuksen mukaan yliopisto saa periä opiskelijalta avoimista yliopisto-opinnoista enintään 15 euroa opinto-oikeuteen kuuluvalta opintopisteeltä.

En saanut sähköpostia, jossa olisi pitänyt olla linkki kurssille. Mitä teen?

Kirjaudu sisään JYU Online Courses -oppimisympäristöön Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnuksella ja tarkista löytyykö kurssialue omista kursseistasi. Jos ei löydy, olethan yhteydessä Avoimen yliopiston opintopalveluihin joko HelpJYU-palvelun kautta tai puhelimitse.

En ehdikään suorittaa kurssia, voinko perua ilmoittautumisen?

Ilmoittautuminen opintoihin on sitova. Jos olet ilmoittautunut kurssille, jonka suoritustapana on verkkokurssi, sinun pitää kuitenkin perua osallistumisesi, jos et voikaan opiskella. Peruminen ei poista suoritusoikeutta eikä mahdollista maksua palauteta, mutta perumalla osallistumisesi rekisteriin ei viedä hylättyä suoritusmerkintää. Tutustu perumisohjeisiin.

Minulla on kysyttävää kurssista. Keneen otan yhteyttä?

Kurssin sisältöihin ja kurssin suorittamiseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä kurssin opettajaan. Opettajalle voi lähettää viestejä suoraan JYU Online Courses -oppimisympäristön kautta.

Jos sinulla on kysyttävää ilmoittautumiseen, opinto-oikeuteen tai vaikkapa opintojen suunnitteluun liittyen, voit olla yhteydessä opintopalveluihimme.

Saanko kurssista jonkin todistuksen?

Kun olet suorittanut kurssin, voit tilata virallisen opintosuoritusotteen HelpJYU-palvelun kautta. Voit valita tilauksen yhteydessä toimitetaanko opintosuoritusote sinulle postitse vai sähköisesti.

Miten saan suoritusmerkinnän?

Kun olet suorittanut kaikki kurssiin kuuluvat tehtävät, suoritusmerkintä kirjataan Korppi-opintotietojärjestelmään. Ohjeet opintosuoritusten seuraamiseen.

Miten saan tunnukset yliopiston järjestelmiin ja pääsen aloittamaan opinnot?

Kun ilmoittaudut opintoihin, luot itsellesi Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnuksen. Tällä tunnuksella pääset kirjautumaan Korppiin, jossa opintoihin ilmoittautuminen tapahtuu sekä JYU Online Courses-oppimisympäristöön, josta kurssialue ja opiskeluohjeet löytyvät. Jyväskylän yliopiston käyttäjätunnuksella pääset kirjautumaan myös HelpJYU-palveluun, jota kautta voit olla yhteydessä opintopalveluihin ja josta pääset tilaamaan opintojen päätteeksi opintosuoritusotteen.

Sinun ei tarvitse luoda tunnusta, jos haluat vain tutustua kurssin materiaaleihin.

Salasanani on unohtunut, mitä teen?

Pääset vaihtamaan salasanasi OMA-palvelussa. Salasanan vaihtaminen edellyttää sähköistä tunnistautumista (verkkopankkitunnuksilla tai mobiilitunnisteella). Löydät ohjeet salasanan vaihtamiseen HelpJYU-palvelun kautta. Sivulta löydät ohjeen myös siihen, jos olet unohtanut käyttäjätunnuksesi tai haluat päivittää yhteystietojasi.

Kohtasin teknisen ongelman, mistä saan apua?

Saat apua teknisiin ongelmiin ottamalla yhteyttä HelpJYU-palvelun Ilmoita häiriöstä -lomakkeen kautta. Häiriö-lomake löytyy heti HelpJYU-palvelun etusivulta.

Mistä löydän tietoa avoimen yliopiston muusta opintotarjonnasta?

Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston koko opintotarjonta on koottu opinto-oppaaseen. Valtaosa laajasta opintotarjonnasta on opiskeltavissa joustavasti verkon välityksellä.