Aikuiskasvatustiede

Aikuiskasvatuksen opinnot avoimessa yliopistossa

Haluatko kehittyä opettajana, ohjaajana ja aikuiskoulutuksen suunnittelijana? Tavoitteletko pääsyä opettaja- ja ohjaajakoulutuksiin? Kiinnostavatko sinua työssä oppiminen ja henkilöstön kehittäminen? Mietitkö mitä on ammatillinen identiteetti, toimijuus ja työhyvinvointi? Aikuiskasvatustieteen opinnoissa pohdit aikuista oppijana muuttuvassa yhteiskunnassa ja työelämässä.

Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia!

Opiskelijatarina
Aikuiskasvatuksesta tuli uusi ala ja ura

Voit opiskella aikuiskasvatustiedettä

  • ilmoittautumalla ja aloittamalla milloin vain
  • vaihtoehtoisilla suoritustavoilla
  • yksin tai ryhmässä
  • oman opiskeluaikataulusi mukaan
  • perusopinnot halutessasi kokonaan etä- ja verkko-opintoina
  • tutkintotavoitteisesti (mm. avoimen väylä)

 Aikuiskasvatustieteen opinnoissa tutustut alan teemoihin aikuiskasvatustieteellisen tutkimuksen ja aikuiskasvatuksen käytäntöjen näkökulmista, teorian ja käytännön vuoropuheluna.

Samalla pääset hyödyntämään omia kokemuksiasi ja aiempaa osaamistasi. Esimerkiksi perusopintoihin sisältyvässä kehittämishankkeessa opiskelijamme tarkastelevat aikuiskasvatustieteen sisältöjä suhteessa opetuksen tai organisaation kehittämiseen. 

Opiskelet perusopintoja joustavasti ja ne mukautuvat omaan elämäntilanteeseesi. Voit kuunnella asiantuntijaluentoja, opiskella täysin etä- ja verkko-opintoina sekä hyödyntää opiskelussasi erilaisia opiskelutapoja ja ohjausta. Perusopintojen jälkeen voit jatkaa opiskelua aikuiskasvatustieteen tai kasvatustieteen aineopintoihin. Myös aineopinnot voit suorittaa pitkälti etä- ja verkko-opintoina. 

Ohjausta opintoihin on saatavilla opintojesi ajan. Aineopintojen loppuvaiheessa on kaksi lähitapaamista. Lähitapaamiset voi valita Helsingistä tai Jyväskylästä. Jos opiskelet sivuaineena, aineopintojen uusi opetussuunnitelma tarjoaa mahdollisuuden suorittaa opinnot myös ilman proseminaaria ja lähitapaamisia eli täysin etänä.

Kuuntele tästä lyhyt podcastimme, miksi sinun kannattaa valita aikuiskasvatustiede:

Avoimen yliopiston opintotarjonta

Tule opiskelemaan Suomen suosituimpaan avoimeen yliopistoon. Löydät opintojen sisällöt, suoritustavat ja aikataulut opintotietojärjestelmästämme Korpista. Sieltä löydät myös opintojaksojen tiedot. Kysy tarvittaessa lisää oppiaineen yhteyshenkilöiltä.

Lukuvuosi 2019-2020

Tutustu syksyn 2020 opinto-ohjelmaan JYU avoimen yliopiston opinto-oppaassa

Tervetuloa opiskelemaan aikuiskasvatustiedettä avoimeen yliopistoon.
Tervetuloa opiskelemaan aikuiskasvatustiedettä avoimeen yliopistoon.

 Aikuiskasvatustiede, kauppatieteet & viestintä ja media avoimessa yliopistossa