Gerontologia

Monitieteinen gerontologia auttaa ymmärtämään ikääntymistä

Väestö ikääntyy. Meidän kaikkien tulisi entistä enemmän huolehtia omasta terveydestämme ja toimintakyvystämme. Toisaalta yhä huonompikuntoisemmat asuvat edelleen kotona ja myös siellä pitäisi pärjätä pidempään. Mitä tehdään, kun mummolla muisti pätkii? Kannattaako aloittaa liikunta vielä vanhalla iällä? Miten ravitsemus vaikuttaa toimintakykyyn iän myötä? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen opiskelemalla gerontologian perusopinnot!

Opintotarjonnassamme ovat:

Voit opiskella gerontologian perusopintoja

  • itsenäisesti, omassa aikataulussasi
  • ilmoittautumalla ja aloittamalla milloin tahansa opintojakson ilmoittautumisaikana
  • kokonaan etäopintoina
  • 1.8.2020 alkaen opintoihin ilmoittaudutaan uuden opetussuunnitelman 2020–2023 mukaisesti opintojakson suoritustapaan, ks. tietoa toiminnan muutoksista.

Jos tavoitteenasi on tutkinto gerontologia ja kansanterveys pääaineena, löydät opintopolkusi liikunta- ja terveystieteiden sivuilta.

Opiskelijatarina
Opin­nois­ta osaa­mis­ta myös työ­pai­kan tut­ki­mus­pro­jek­tiin
Asiantuntijakirjoitus
Taina Rantanen

Kohtaatko työssäsi tai naapurustossasi monenikäisiä ja erityisesti ikääntyneitä ihmisiä? Oletko mukana kotikuntasi päätöksenteossa, ympäristö- tai yhdyskuntasuunnittelussa? Oletko kiinnostunut ihmisen vanhenemiseen liittyvistä kysymyksistä itsesi tai läheistesi vuoksi? Mietitkö ammatinvaihtoa tai tarvitsetko sivuainetta korkeakoulututkintoosi tai lisäopintoja toisen asteen tutkintoosi?

Opinnoissa tarkastelet ihmisen vanhenemista monitieteisesti. Ihmisen vanhenemisen tutkimus ei rajoitu vain yli 65-vuotiaisiin, sillä vanheneminen koskettaa meistä jokaista.

Gerontologian perusopintojen (ops 2017-20)opintojaksojen suositeltava suoritusjärjestys. Uuden opetussuunnitelman opintojaksojen suositeltavan suoritusjärjestyksen löydät opinto-oppaasta.  Voit verrata vuosien 2017-20 ja 2020-23 gerontologian perusopintojen opetussuunnitelmia.

Aloitat opinnot tästä jaksosta Nämä jaksot suositellaan suoritettavaksi lähekkäin.
Ne muodostavat yhdessä 8 op laajuisen temaattisen kokonaisuuden.
Nämä jaksot voit suorittaa haluamassasi järjestyksessä
TGEP110
Gerontologian perusopintojen HOPS
(1 op)
TGEP121
Vanheneminen, toimintakyky ja terveys, osa I (4 op)
TGEP130
Vanhustyön ja -tutkimuksen eettisiä kysymyksiä (3 op)
  TGEP122
Vanheneminen, toimintakyky ja terveys, osa II (4 op)
TGEP140
Iäkkäiden ihmisten liikunta
(3 op)
    TGEP150
Vanheneminen ja ravitsemus
(3 op)
    TGEP160
Psyykkinen hyvinvointi vanhuudessa (4 op)
    TGEP170
Ympäristö ja vanheneminen (4 op)

Avoimen yliopiston
opintotarjonta

Tule opiskelemaan Suomen suosituimpaan avoimeen yliopistoon! Löydät opintojen sisällöt, suoritustavat ja aikataulut opintotietojärjestelmästämme Korpista. Sieltä löydät myös opintojaksojen tiedot. Kysy tarvittaessa lisää oppiaineen yhteyshenkilöiltä.

Syksyn 2020 opinto-ohjelman  löydät JYU avoimen yliopiston opinto-oppaasta

Gerontologian aineopinnot 35-37 op 

Opintotarjonta yhteistyöoppilaitoksissamme

Voit opiskella myös yhteistyöoppilaitoksissa. Tiedot opintojen suoritustavoista ja aikatauluista saat suoraan oppilaitoksesta. Ilmoittaudu opintoihin valitsemaasi yhteistyöoppilaitokseen.


Monitieteiset gerontologia ja perheopinnot avoimessa yliopistossa