Opiskele 25 op avoimen väylällä, saat opintomaksusi takaisin

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa? Opiskele tutkintotavoitteisesti avoimen yliopiston väylällä! Hyvitämme väyläopintojen opintomaksuja 25 opintopisteen verran heille, jotka tähtäävät tutkinto-opiskelijaksi Jyväskylän yliopistoon mutta joilla ei ole vielä opiskelupaikkaa tai korkeakoulututkintoa.

Hae Jyväskylän yliopistoon avoimen väylän kautta

Ojennamme kätemme sinulle, jolla ei ole vielä opiskelupaikkaa ensimmäistä korkeakoulututkintoasi varten:

Hyvitämme opintomaksut, kun opiskelet 25 opintopisteen verran valitsemasi Jyväskylän yliopiston avoimen väylän opintoja JYU avoimessa yliopistossa.

Lue alta ohjeet, kuinka toimia, jos olet aloittanut tutkintotavoitteiset opinnot avoimessa yliopistossa syksyllä 2023 ja hakea niiden opintomaksuista maksuhyvitystä 25 opintopisteen osalta.

Maksuhyvityskäytäntö koskee opintoja, jotka ovat opintorekisterissä tämän sivun ohjeessa annettujen päivämäärien välillä.

Opiskele 25 op avoimen väylällä, saat opintomaksusi takaisin

Mikä on avoimen väylä?

Avoimen väylä on hakutapa yliopistoon todistusvalinnan ja valintakokeiden rinnalla.

  • Opiskelijavalinta tutkintokoulutukseen perustuu yleensä opintomenestykseen väyläopinnoissa sekä suoritettujen opintojen laajuuteen ja soveltuvuuteen: avoimen väylällä opiskelet avoimia yliopisto-opintoja.
  • Kun valmistaudut väylällä opiskelupaikan hakuun, opiskelet samalla myös tavoittelemaasi tutkintoon kuuluvia pesunkestäviä yliopisto-opintoja.

Lue lisää: Avoimen väylä Jyväskylän yliopistoon

Näin aloitat opinnot avoimen väylällä

Oheisilla ohjeilla pääset alkuun hyvitettävissä avoimen väylän opinnoissa. Luethan ohjeet huolellisesti ja katsot myös usein kysytyt kysymykset opintomaksujen hyvityksestä

1. Tutustu avoimen väyliin

Tutustu Jyväskylän yliopiston avoimen väylien hakukohteisiin. Opintomaksut hyvitetään niistä opintojaksoista, jotka kuuluvat jonkin kandidaatti- ja maisteriohjelman avoimen väylän opintovaatimuksiin Jyväskylän yliopistossa ja joiden opintoja voit tehdä JYU avoimessa tai IT-tiedekunnassa.

  • Kandidaatti- ja maisteriohjelmien väyliä on kaikkiin kuuteen JYU:n tiedekuntaan yhteensä noin 20 hakukohteeseen. 
  • Kun löydät mielenkiintoisen hakukohteen, tutustu hakuun tarvittaviin opintoihin, jotka kerrotaan kunkin kohteen valintaperusteissa Haut-välilehdellä. 
  • Väyläopiskelusta infoava Avoimen väylän ilta pidetään 10.8.2023 klo 16. Lisätietoja tältä sivulta.

2. Suunnittele opintosi

Tee opintosuunnitelma: valitse opintoja vähintään 25 opintopisteen verran, jotta saat hyvityksen. Maksuhyvitystä varten väyläopinnoista täytyy olla suoritusmerkintä opintorekisterissä aikavälillä 1.8.2023–31.3.2024. Valitse opinnot, jotka voit suorittaa tällä välillä.

3. Ilmoittaudu ja opiskele

Ilmoittaudu haluamiisi opintoihin suoraan Jyväskylän yliopiston avoimeen yliopistoon.

4. Hae maksuhyvitystä

Voit hakea maksuhyvitystä huhtikuussa 2024, kun tekemäsi opinnot on kirjattu opintorekisteriin.

Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Lue vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin hyvitettävistä väyläopinnoista.

 

Tutustu JYU avoimen yliopiston koko opintotarjontaan

Jos haluat jatkaa tai täydentää opintojasi 25 opintopisteen jälkeen, tutustu koko opintotarjontaamme! Meillä voit opiskella lähes 50 oppiaineen kursseja.

Löydät opintojen sisällöt, suoritustavat ja aikataulut opinto-oppaastamme. Kysy tarvittaessa lisää oppiaineen yhteyshenkilöiltä tai HelpJYU-palvelustamme.