Opiskele 25 op avoimen väylällä, saat opintomaksusi takaisin

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa? Opiskele tutkintotavoitteisesti avoimen yliopiston väylällä! Hyvitämme lukuvuonna 2021–22 väyläopintojen opintomaksuja 25 opintopisteen verran heille, jotka tähtäävät tutkinto-opiskelijaksi Jyväskylän yliopistoon mutta joilla ei ole vielä opiskelupaikkaa tai korkeakoulututkintoa.

Hae Jyväskylän yliopistoon avoimen väylän kautta

Ojennamme kätemme sinulle, jolla ei ole vielä opiskelupaikkaa ensimmäistä korkeakoulututkintoasi varten:

Hyvitämme opintomaksut, kun opiskelet 25 opintopisteen verran valitsemasi Jyväskylän yliopiston avoimen väylän opintoja JYU avoimessa yliopistossa.

Lue alta ohjeet, miten toimia, jos haluat aloittaa tutkintotavoitteiset opinnot avoimessa yliopistossa jo syksyllä 2021.

Mikä on avoimen väylä?

Avoimen väylä on hakutapa yliopistoon todistusvalinnan ja valintakokeiden rinnalla. Opiskelijavalinta tutkintokoulutukseen perustuu opintomenestykseen: avoimen väylällä opiskelet avoimia yliopisto-opintoja. Kun valmistaudut väylällä opiskelupaikan hakuun, opiskelet samalla myös tavoittelemaasi tutkintoon kuuluvia pesunkestäviä yliopisto-opintoja.

Lue lisää: Avoimen väylä Jyväskylän yliopistoon

Näin aloitat opinnot avoimen väylällä

Oheisilla ohjeilla pääset alkuun hyvitettävissä avoimen väylän opinnoissa. Luethan ohjeet huolellisesti ja katsot myös usein kysytyt kysymykset opintomaksujen hyvityksestä

1. Tutustu avoimen väyliin

Tutustu Jyväskylän yliopiston avoimen väylien hakukohteisiin. Opintomaksut hyvitetään niistä opintojaksoista, jotka kuuluvat jonkin kandidaatti- ja maisteriohjelman avoimen väylän opintovaatimuksiin Jyväskylän yliopistossa ja joiden opintoja voit tehdä JYU avoimessa tai IT-tiedekunnassa.

2. Suunnittele opintosi

Tee opintosuunnitelma: valitse opintoja vähintään 25 opintopisteen verran, jotta saat hyvityksen. Maksuhyvitystä varten väyläopinnoista täytyy olla suoritusmerkintä opintorekisterissä aikavälillä 1.8.2021–31.3.2022. Valitse opinnot, jotka voit suorittaa tällä välillä.

3. Ilmoittaudu ja opiskele

Ilmoittaudu haluamiisi opintoihin suoraan Jyväskylän yliopiston avoimeen yliopistoon.

4. Hae maksuhyvitystä

Voit hakea maksuhyvitystä huhtikuussa 2022, kun tekemäsi opinnot on kirjattu opintorekisteriin.

Jäikö jokin asia askarruttamaan?

Lue vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin hyvitettävistä väyläopinnoista.

Tarjoamme opintojesi tueksi myös neuvontaa ja ohjausta (ks. avoimen yliopiston kesäaikataulut). Voit lähettää kysymyksesi tai varata elokuusta alkaen henkilökohtaisen ohjausajan HelpJYU-palvelumme kautta.

 

Tutustu JYU avoimen yliopiston koko opintotarjontaan

Jos haluat jatkaa tai täydentää opintojasi 25 opintopisteen jälkeen, tutustu koko opintotarjontaamme! Meillä voit opiskella lähes 50 oppiaineen kursseja.

Löydät opintojen sisällöt, suoritustavat ja aikataulut opinto-oppaastamme. Kysy tarvittaessa lisää oppiaineen yhteyshenkilöiltä tai HelpJYU-palvelustamme.