Kansalaisen kyberturvallisuus: Maksuton kurssi digiturvaosaamiseen

Maksuton Kansalaisen kyberturvallisuus -kurssi tarjoaa osaamista turvalliseen toimintaan digitaalisessa maailmassa. Opiskele verkossa sinulle sopivassa tahdissa. Kurssi on suunniteltu ja toteutettu Jyväskylän yliopiston ja Maanpuolustuskoulutus MPK:n yhteistyönä.

Kansalaisen kyberturvallisuus -kurssilta osaamista jokaiselle

Digitaalisuus on nykyaikaa. Niin yhteiskuntamme kuin oma arkemme toimii paljolti erilaisten tietojärjestelmien ja tietoverkkojen varassa. Digiturvallinen toiminta onkin nykyajan kansalaistaito, joka kuuluu kaikille ja jonka oppimiseen kannatta käyttää hetki aikaa - kyse on 2020-luvun liikennesäännöistä.

Kansalaisen kyberturvallisuus -kurssi (laajuus 2 op) tarjoaa tietoa ja taitoa digiturvalliseen toimintaan. Kurssi on suunniteltu niin, että se sopii kaikille, ilman pohjakoulutusvaatimuksia. Kurssi on toteutettu yhteistyössä Jyväskylän yliopiston ja Maanpuolustuskoulutus MPK:n kanssa.

Omalla toiminnallasi voit vaikuttaa niin sinun, läheistesi kuin yhteiskunnankin turvallisuuteen. Tervetuloa oppimaan uutta!

Mitä Kansalaisen kyberturvallisuus -kurssilla opiskellaan?

Kurssilla tutustut muun muassa internetin toimintaan ja tekniikkaan sekä sen turvallisiin käyttämisen tapoihin. Opit ymmärtämään digitalisaatiota, sen hyötyjä ja haasteita niin yksilöiden kuin yhteiskunnan näkökulmista. 

Kuinka Kansalaisen kyberturvallisuus -kurssi opiskellaan?

Pääset Kansalaisen kyberturvallisuus -kurssille ilmoittautumalla sille ja avaamalla kurssin sitten Jyväskylän yliopiston Online Courses -alustalla. Kurssimateriaali ohjaa sinua koko kurssin ajan, ja voit aina palata edeltäviin osioihin kertaamaan niiden sisältöjä. 

Opiskele kurssi sinulle sopivassa tahdissa. Ilmoittautua voit koska tahansa kurssin avautumisen jälkeen.

Saat hyväksytysti suoritetusta kurssista suoritusmerkinnän opintorekisteriisi. Korkeakoulututkinnossa kurssi sopii osaksi perusopintotasoisia opintoja, esimerkiksi valinnaisiin opintoihin. Kurssi on myös MPK:n kyberturvallisuuden koulutuspolun ensimmäinen kurssi.

Opi digiturvallisuutta


Opiskele digiturvallisuutta kurssilla

  • joustavasti verkossa
  • sinulle sopivana ajankohtana
  • oman opiskeluaikataulusi mukaan
  • saat hyväksytysti suoritetusta kurssista suoritusmerkinnän opintorekisteriisi

Tutustu muihin maksuttomiin kursseihin JYU avoimessa yliopistossa

Mitä sinä haluaisit opiskella? Tutustu JYU avoimen koko opintotarjontaan

Kansalaisen kyberturvallisuus: Maksuton kurssi digiturvaosaamiseen