Kasvatustieteen perusopintojen henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman laatiminen

Kasvatustieteen perusopinnot (25 op) aloitetan laatimalla henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS). Tältä sivulta löydät ohjeistuksen HOPSin laatimiseen.

Kasvatustieteen perusopintojen yhtenä tärkeänä osana on henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS) ja opinnot kannattaakin aloittaa sen laatimisella. HOPSin tarkoituksena on auttaa sinua selkiyttämään oman opiskelusi lähtökohtia ja tavoitteita sekä hahmottamaan opintoihisi käytettävää aikaa. Sen avulla voit myös pohtia miten, milloin ja missä järjestyksessä aiot opintosi suorittaa.

Suunnitellessasi aikatauluasi mieti ensin, missä ajassa sinun on tarkoitus suorittaa opinnot. Mieti myös, millä suoritustavoilla haluat opiskella. Kaikki perusopintojen opintojaksot voi tehdä kirjallisina oppimistehtävinä ja tietyissä opintojaksoissa on suoritustapana myös verkkokurssi ja/tai verkkotentti.

Huomaa, että opintojaksoja ei tarvitse tehdä järjestyksessä, joten voit suunnitella opintojen etenemisen itsellesi sopivin suoritustavoin ja esimerkiksi kirjallisuuden saatavuuden huomioiden.

Tehtävänanto

Lataa alla oleva HOPS-tiedosto koneellesi ja suunnittele opiskeluasi tiedoston kysymysten avulla.