Kemia

Tutustu kemian opinnoissa aineiden rakenteisiin ja ominaisuuksiin kokeellisesti ja teoreettisesti

Pääsykokeisiin menossa? Matematiikan ja fysiikan opettaja vailla kemian pätevyyttä? Tule tekemään maailmasta laboratoriosi. Kemian opinnoissa tutustut teoriaan ja pääset rakentamaan oman kotilaboratorion. Ruoka- ja siivouskomerosi tarvikkeet lähes riittävät. Voit tutkia vaikkapa keittiössä tai autotallissa.

Kemia_pikkukuva.png

Voit opiskella kemiaa

  • lähi- tai etäopiskellen, sinä päätät
  • lähiopetuksena Jyväskylässä
  • tenttimällä Jyväskylässä, Helsingissä tai yhteistyöoppilaitoksella
  • kaksi opintojaksoa verkossa
  • tutkintotavoitteisesti avoimen väylällä

Arkielämämme tuotteiden, kuten pesuaineiden, kosmetiikan ja terveydenhoitotuotteiden, valmistamisessa hyödynnetään kemian osaamista. Myös uudet teknologiset ratkaisut ja materiaalit sekä energiaratkaisut tarvitsevat kemian osaamista. Kemia on keskeisessä asemassa, kun pohditaan esim. korkeampaa jalostusastetta, kiertotaloutta ja resurssiviisautta.

Opinnot soveltuvat erityisesti opettajille, laboranteille, sairaanhoitajille sekä yliopisto-opintoihin ja tutkintoon tähtääville (kemia, lääketiede, farmasia, biologia ja ravitsemustiede). Meillä opiskelet omilla ehdoillasi. Voit suorittaa opinnot verkossa ja tenttimällä sekä saada tarvittaessa ohjausta kädestä pitäen. Ohjeistamme, kuinka teet maailmasta laboratoriosi!

Etsitkö osaamista biotalousalalle? Tutustu osaamissalkkuun. Osaamissalkku on nimitys laajalle erilaisten opintojaksojen kokonaisuudelle. Salkku sisältää monipuolisesti biotalouden opintojaksoja usean suomalaisen korkeakoulun tarjonnasta.

Avoimen yliopiston
opintotarjonta

Tule opiskelemaan Suomen suosituimpaan avoimeen yliopistoon. Löydät opintojen sisällöt, suoritustavat ja aikataulut opintotietojärjestelmästämme Korpista. Sieltä löydät myös opintojaksojen tiedot. Kysy tarvittaessa lisää oppiaineen yhteyshenkilöiltä.

Tutustu syksyn 2020 opinto-ohjelmaan JYU avoimen yliopiston opinto-oppaassa

Opintotarjonta
yhteistyöoppilaitoksissamme

Voit opiskella myös yhteistyöoppilaitoksissa. Tiedot opintojen suoritustavoista ja aikatauluista saat suoraan oppilaitoksesta. Ilmoittaudu opintoihin valitsemaasi yhteistyöoppilaitokseen. Alla olevasta listasta löydät opintoja tarjoavat yhteistyöoppilaitokset.

Suuntaatko lääketieteellisiin opintoihin?

Lääketieteellisiin opintoihin ja pääsykokeisiin valmentauduttaessa on avoimessa yliopistossa opiskeltu menestyksekkäästi biologian ja kemian opintoja. Opinnot tukevat valmentautumista myös farmasian ja maatalousmetsätieteellisen ja teknisen alan opintoihin.

Yhteistyöoppilaitoksissa lv. 2019-2020 järjestettävät opinnot


Bio- ja ympäristötieteet avoimessa yliopistossa