Kemia

Tutustu kemian opinnoissa aineiden rakenteisiin ja ominaisuuksiin kokeellisesti ja teoreettisesti

Pääsykokeisiin menossa? Matematiikan ja fysiikan opettaja vailla kemian pätevyyttä? Tule tekemään maailmasta laboratoriosi. Kemian opinnoissa tutustut teoriaan ja pääset rakentamaan oman kotilaboratorion. Ruoka- ja siivouskomerosi tarvikkeet lähes riittävät. Voit tutkia vaikkapa keittiössä tai autotallissa.

Kemian opintokokonaisuuden perehdytystilaisuus Jyväskylässä

Kemian opintojen infotilaisuus (ei ennakkoilmoittautumista) järjestetään opintojakson KEMP111 ensimmäisellä lähiopetuskerralla pe 20.9. klo 17:00-18.30 Ag Alfa (Mattilanniemen Agora-rakennuksessa Jyväskylässä). Perehdytystilaisuudessa esitellään kemian perusopintokokonaisuuden opetus- ja opiskelutavat ja etäopiskelijoille ohjeistus. 

Kemia_pikkukuva.png

Voit opiskella kemiaa

  • lähi- tai etäopiskellen, sinä päätät
  • lähiopetuksena Jyväskylässä
  • ilmoittautumalla opintokokonaisuuteen syyslukukaudella
  • kaksi opintojaksoa verkossa
  • tenttimällä Jyväskylässä, Helsingissä tai yhteistyöoppilaitoksella

Arkielämämme tuotteiden, kuten pesuaineiden, kosmetiikan ja terveydenhoitotuotteiden, valmistamisessa hyödynnetään kemian osaamista. Myös uudet teknologiset ratkaisut ja materiaalit sekä energiaratkaisut tarvitsevat kemian osaamista. Kemia on keskeisessä asemassa, kun pohditaan esim. korkeampaa jalostusastetta, kiertotaloutta ja resurssiviisautta. Katso professori Mika Petterssonin puheenvuoro Kemia muuttaa maailmaa.

Opinnot soveltuvat erityisesti opettajille, laboranteille, sairaanhoitajille sekä yliopisto-opintoihin ja tutkintoon tähtääville (kemia, lääketiede, farmasia, biologia ja ravitsemustiede). Meillä opiskelet omilla ehdoillasi. Voit suorittaa opinnot verkossa ja tenttimällä sekä saada tarvittaessa ohjausta kädestä pitäen. Ohjeistamme, kuinka teet maailmasta laboratoriosi!

Voit tenttiä Helsingissä tai Jyväskylässä. Katso tenttipaikat ja ajat:

Etsitkö osaamista biotalousalalle? Tutustu osaamissalkkuun. Osaamissalkku on nimitys laajalle erilaisten opintojaksojen kokonaisuudelle. Salkku sisältää monipuolisesti biotalouden opintojaksoja usean suomalaisen korkeakoulun tarjonnasta.

Avoimen yliopiston
opintotarjonta

Tule opiskelemaan Suomen suosituimpaan avoimeen yliopistoon. Löydät opintojen sisällöt, suoritustavat ja aikataulut opintotietojärjestelmästämme Korpista. Sieltä löydät myös opintojaksojen tiedot. Kysy tarvittaessa lisää oppiaineen yhteyshenkilöiltä.

Lukuvuosi 2019-2020

Opintotarjonta
yhteistyöoppilaitoksissamme

Voit opiskella myös yhteistyöoppilaitoksissa. Tiedot opintojen suoritustavoista ja aikatauluista saat suoraan oppilaitoksesta. Ilmoittaudu opintoihin valitsemaasi yhteistyöoppilaitokseen. Alla olevasta listasta löydät opintoja tarjoavat yhteistyöoppilaitokset.

Lukuvuosi 2019-2020


Suuntaatko lääketieteellisiin opintoihin?

Lääketieteellisiin opintoihin ja pääsykokeisiin valmentauduttaessa on avoimessa yliopistossa opiskeltu menestyksekkäästi biologian ja kemian opintoja. Opinnot tukevat valmentautumista myös farmasian ja maatalousmetsätieteellisen ja teknisen alan opintoihin.

Yhteistyöoppilaitoksissa lv. 2019-2020 järjestettävät opinnot


Bio- ja ympäristötieteet avoimessa yliopistossa