Lukemattomia maailmoja

Kiinnostavatko kirjallisuuden klassikkoteokset? Haluatko kehittyä teräväksi tekstien tulkitsijaksi? Miten tekstit vaikuttavat lukijaansa ja ympäröivään yhteiskuntaan? Kirjallisuuden opinnoissa pääset lukemaan kiinnostavaa kaunokirjallisuutta ja opit tarkastelemaan teoksia tutkimuksellisesta näkökulmasta. Lisäät tietämystäsi yhteisestä kulttuuriperinnöstämme, ja pääset analysoimaan kirjallisuuden, kulttuurin ja taiteen eri ilmiöitä.

Kirjallisuus_pikkukuva.png

Voit opiskella kirjallisuutta

  • ilmoittautumalla ja aloittamalla milloin vain
  • oman aikataulusi mukaan
  • vaihtoehtoisilla suoritustavoilla
  • pääosin etäopiskellen – itsenäisesti tai yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa verkkokursseilla
  • lähiopetuksena Jyväskylässä

Kirjallisuuden opinnoissa perehdyt tekstien analyysiin sekä kirjallisuuden- ja kulttuurintutkimuksen erilaisiin suuntauksiin – nykytutkimusta unohtamatta. Tutustut kirjallisuuden tyylikausiin ja lajeihin sekä kirjallisuushistoriaan. Opintoihin kuuluu myös laaja kaunokirjallisuuden tuntemuksen osuus.

Avoimen yliopiston opinnot Joutsenon Opistossa osoittautuivat hyödyllisiksi muutenkin kuin vain pääsykokeisiin valmentavina. Sain hyväksiluettua kirjallisuuden perusopinnot, jotka olin suorittanut kiitettävällä menestyksellä. 

Mirva
Lue koko opiskelijatarina

Kirjallisuuden opinnot soveltuvat sekä kirjallisuuden harrastajille että siitä ammatillisesti kiinnostuneille. Opinnoista on hyötyä kulttuurin tuntemusta edellyttävissä tehtävissä, esimerkiksi kustannus- tai kirjastoalalla, media- tai markkinointialalla, opetus-, sivistys- ja kulttuuritoimen tehtävissä tai jos tähtäät kirjoittamisen ammattilaiseksi. Monet opiskelevat kirjallisuutta myös sen yleissivistävän merkityksen vuoksi. 

Kirjallisuus on pakollinen oppiaine äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi tähtääville. Jos tavoittelet äidinkielen ja kirjallisuuden opettajan kelpoisuutta, voit tehdä meillä sekä kirjallisuuden että suomen kielen perus- ja aineopinnot. Tutustu myös suomen kielen oppiaineeseen.

Avoimen yliopiston opintotarjonta lv. 2018-2019

Tule opiskelemaan Suomen suosituimpaan avoimeen yliopistoon. Löydät opintojen sisällöt, suoritustavat ja aikataulut opintotietojärjestelmästämme Korpista. Sieltä löydät myös opintojaksojen tiedot. Kysy tarvittaessa lisää oppiaineen yhteyshenkilöiltä.

Pätevöityminen aineenopettajaksi avoimessa yliopistossa

Opintotarjontamme mahdollistaa eri oppiaineiden kelpoisuuden tuottavien opintojen opiskelun seuraavissa aineissa:

Aineenopettajakelpoisuuteen vaaditaan opetettavan aineen opintojen lisäksi ylempi korkeakoulututkinto ja opettajan pedagogiset opinnot (60 op). Perusopetuksessa opetettavan aineen opintoihin kuuluvat perus- ja aineopinnot. Lukiossa on edellisten lisäksi oltava suoritettuna syventävät opinnot yhdessä opetettavassa aineessa. Opettajien kelpoisuusvaatimukset on määritelty asetuksessa opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista.