Kirjoittaminen

Kehity erilaisten tekstilajien tuottajana, perehdy kirjoittamisen taiteellisiin ja tieteellisiin lähtökohtiin. Opiskele kirjoittamista avoimessa yliopistossa.

Haluatko kirjoittamisen osaksi arkeasi? Olisiko mukava kohdata muita kirjoittajia? Auttaisiko sinua perusteltu palaute teksteistäsi? Kirjoittamisen opinnoissa harjoitellaan kirjoittamisen perustaitoja, kokeillaan eri tekstilajien tuottamista sekä tutustutaan kirjoittamisen taiteellisiin ja tieteellisiin lähtökohtiin.  

Kirjoittamisen perusopinnot

Syksyn haku päättynyt. Seuraava haku maalis-huhtikuussa 2023. 

Kirjoittamisen perusopinnoissa tutustut kirjoittajan työhön: opit kirjoittamaan, analysoimaan ja arvioimaan erilaisia tekstejä. Kontaktiopetuksessa kehität tehokkaasti kykyäsi antaa ja vastaanottaa vertaispalautetta.

Voit opiskella perusopinnot kokonaan etä- ja verkko-opintoina, mikäli se sopii sinulle parhaiten. Kirjoittamisen perusopintojen haku on kahdesti vuodessa: huhtikuussa (elokuussa alkaviin opintoihin) ja lokakuussa (tammikuussa alkaviin opintoihin).

Voit opiskella kirjoittamista

  • hakemalla perusopintoihin, haku kahdesti vuodessa
  • ilmoittautumalla joustavasti aineopintoihin
  • itsenäisesti: perusopinnot halutessasi kokonaan etä- ja verkko-opintoina
  • ryhmässä: tarjoamme lähiopetusta Jyväskylässä tai Helsingissä
  • tutkintotavoitteisesti avoimen väylällä

Kirjoittamisen oppiaineen Kirjoittajan matkassa -blogi on yhteisöllinen blogi kirjoittamisesta, sen opiskelusta ja tutkimuksesta. Klikkaa kuvasta blogiin!

Tervetuloa kirjoittamisen opintoihin avoimeen yliopistoon.
Tervetuloa opiskelemaan kirjoittamista avoimeen yliopistoon.

Kirjoittamisen aineopinnot

”Tarvitsen aikaa ja ulkoista painetta, jotta saan tuotettua tekstiä. Hiili tarvitsee muuten tasan samoja asioita muuttuakseen timantiksi, joten epäilemättä tässä ollaan oikealla tiellä.”

– Katja, kirjoittamisen opiskelija

Kirjoittamisen aineopinnoissa voit täydentää lajitietämystäsi sekä suuntautua valitsemillesi kirjoittamisen alueille. Opit kirjoittamaan monipuolisemmin ja ammattimaisemmin sekä kehität valmiuksia oman työn ja kirjoittamisen tutkimiseen. Aineopinnoissa on mahdollista tutustua myös kirjoittamisen ohjaamiseen.

Aineopintoihin EI ole hakua. Katso opinto-oppaasta miten voit jatkaa suoritettujen perusopintojen jälkeen aineopintoihin. 

Sekä perus- että aineopinnoissa lähiopetusta on tarjolla Jyväskylässä, Helsingissä ja yhteistyöoppilaitoksissamme. Kirjoittamisen opinnot on mahdollista sisällyttää osaksi humanististen tieteiden kandidaatin tutkintoa Jyväskylän yliopistossa.