Kirjoittaminen

Kehity erilaisten tekstilajien tuottajana, perehdy kirjoittamisen taiteellisiin ja tieteellisiin lähtökohtiin. Opiskele kirjoittamista avoimessa yliopistossa.

Haluatko kirjoittamisen osaksi arkeasi? Olisiko mukava kohdata muita kirjoittajia? Auttaisiko sinua perusteltu palaute teksteistäsi? Kirjoittamisen opinnoissa harjoitellaan kirjoittamisen perustaitoja, kokeillaan eri tekstilajien tuottamista sekä tutustutaan kirjoittamisen taiteellisiin ja tieteellisiin lähtökohtiin.  

Kirjoittamisen perusopinnot

Seuraava hakuaika 11.-25.10.2023

HUOM! Hakutehtävä ja valintaperusteet uudistuvat syksyllä 2023. Aloita hakuun valmistautuminen suorittamalla maksuttomat opintojaksot Orientaatio jatkuvaan oppimiseen 1 ja 2. Suorittamalla molemmat opintojaksot saat 0,5 lisäpistettä syksyn 2023 haussa.

Kirjoittamisen perusopinnoissa tutustut kirjoittajan työhön: opit kirjoittamaan, analysoimaan ja arvioimaan erilaisia tekstejä. Opetuksessa kehität myös kykyäsi antaa ja vastaanottaa vertaispalautetta.

Voit opiskella perusopinnot kokonaan etä- ja verkko-opintoina. Kirjoittamisen perusopintojen haku on kahdesti vuodessa: huhtikuussa (elokuussa alkaviin opintoihin) ja lokakuussa (tammikuussa alkaviin opintoihin).

Kirjoittamisen aineopinnot

”Tarvitsen aikaa ja ulkoista painetta, jotta saan tuotettua tekstiä. Hiili tarvitsee muuten tasan samoja asioita muuttuakseen timantiksi, joten epäilemättä tässä ollaan oikealla tiellä.”

– Katja, kirjoittamisen opiskelija

Kirjoittamisen aineopinnoissa voit täydentää lajitietämystäsi sekä suuntautua valitsemillesi kirjoittamisen alueille. Opit kirjoittamaan monipuolisemmin ja ammattimaisemmin sekä kehität valmiuksia oman työn ja kirjoittamisen tutkimiseen. Aineopinnoissa on mahdollista tutustua myös kirjoittamisen ohjaamiseen.

Aineopintoihin EI ole hakua. Katso opinto-oppaasta miten voit jatkaa suoritettujen perusopintojen jälkeen aineopintoihin. 

Sekä perus- että aineopinnoissa lähiopetusta on tarjolla yhteistyöoppilaitoksissamme. Kirjoittamisen opinnot on mahdollista sisällyttää osaksi humanististen tieteiden kandidaatin tutkintoa Jyväskylän yliopistossa.


Voit opiskella kirjoittamista

  • hakemalla perusopintoihin, haku kahdesti vuodessa
  • ilmoittautumalla joustavasti aineopintoihin
  • joustavasti: perusopinnot kokonaan etä- ja verkko-opintoina

Kirjoittamisen oppiaineen Kirjoittajan matkassa -blogi on yhteisöllinen blogi kirjoittamisesta, sen opiskelusta ja tutkimuksesta. Klikkaa kuvasta blogiin!

Tervetuloa kirjoittamisen opintoihin avoimeen yliopistoon.
Tervetuloa opiskelemaan kirjoittamista avoimeen yliopistoon.


Kirjoittamisen opinnot avoimessa yliopistossa