Liikuntatieteet ja terveystieteet

Terveystieteiden ja liikuntatieteiden opinnoissa tarkastellaan elämänkulkua terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta 

Oletko kiinnostunut terveydestä, toimintakyvystä ja hyvinvoinnista? Haluatko terveystiedon opettajaksi? Onko tavoitteenasi terveystieteiden maisterin tutkinto? Jyväskylän yliopisto avoimen yliopiston opinnoissa tarkastelet monipuolisesti terveystieteiden ja terveystiedon eri osa-alueita sekä gerontologiaa ja liikuntapsykologiaa. Tavoitteenamme on terveys.

  • Terveystieteiden opinnoista saat eväitä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen ihmisen elämänkulun aikana
  • Terveystiedon opinnot tuovat aineksia erityisesti terveystiedon opettamiseen

Liikunta- ja terveystieteet avoimessa yliopistossa
Tarjolla olevat opinnot

   

Terveystieteet

Oletko kiinnostunut terveydestä, toimintakyvystä ja hyvinvoinnista? Terveystieteiden perus- ja aineopinnoissa tutustut näiden oppiaineiden sisältöihin:

Terveystieteiden perus- ja aineopinnoista voit jatkaa edellämainituista oppiaineista sen oppiaineen syventäviin opintoihin, jotka kiinnostavat sinua eniten.

Terveystieto

Haluatko saada terveystiedon opettajakelpoisuuden? Avoimen yliopiston tarjoamat terveystiedon monitieteiset perus- ja aineopinnot on suunnattu erityisesti:

Opinnoissa tarkastelet, mikä on keskeistä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä, terveyskasvatuksessa ja terveystiedon opetuksessa.

Gerontologia

Oletko kiinnostunut ihmisen vanhenemiseen liittyvistä asioista? Miten ympäristö vaikuttaa meihin iän myötä?
Mikä merkitys on ravitsemuksella? Milloin pitää huolestua isovanhemman muistiongelmista? Kannattaako aloittaa eläkeiässä liikunnan harrastamista? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksia gerontologian perusopinnoista.

Liikuntapsykologia  


Tarvitsetko osaamista siinä, miten autetaan ihmistä aloittamaan liikuntaharrastus ja motivoidaan häntä ylläpitämään sitä? Jos, niin liikuntapsykologian opinnot sopivat sinulle erinomaisesti. Mikäli toimit huippu-urheilun parissa, näistä opinnoista saatavalla urheilupsykologisella osaamisella autat ihmisiä pääsemään huippusuorituksiin.

Tervetuloa liikunta- ja terveystieteiden opintoihin avoimeen yliopistoon.
Tervetuloa liikunta- ja terveystieteiden opintoihin avoimeen yliopistoon.

Liikunnan ja terveyden perusopinnot 

Haluatko ymmärtää liikunnan merkityksen ihmisen terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta? Mitä ovat liikunnan ja urheilun arvolähtökohdat? Tunnistatko liikuntaan ja terveyteen liittyvän viestinnän laaja-alaisuuden? Opiskelemalla liikunnan ja terveyden perusopinnot saat perustiedot liikunta- ja terveystieteiden alan käsitteistä ja teorioista.