19.02.2018

Fysioterapia

Hei Sinä ammattikorkeakoulusta tai vastaavasta entisestä opistotason koulutuksesta valmistunut fysioterapeutti, jalkaterapeutti, osteopaatti, apuvälineteknikko, naprapaatti, liikunnanohjaaja, toimintaterapeutti, kuntoutuksen ohjaaja tai hyvinvointiteknologian insinööri! Oletko kiinnostunut jatkamaan opintojasi terveystieteiden maisteriksi fysioterapia oppiaineesta? Tiesitkö, että fysioterapian opiskelu omana tieteenalanaan Suomessa on mahdollista vain Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa? Em. taustaopinnoilla voit hakea suoraan maisteriohjelmaan Jyväskylän yliopiston liikuntatieteelliseen tiedekuntaan pääsykokeen tai avoimen yliopiston väylän (ns. erillishaku) kautta. Opintopolkusi alkaa avoimessa yliopistossa fysioterapian täydentävistä opinnoista. Täydentäviin opintoihin kuuluu myös perusopintokokonaisuuden laajuinen sivuaine (25 op), joka sinun kannattaa valita sen mukaan, mikä on tavoitteesi tutkinnon jälkeen.

Opinnoissa eteneminen

1-2. lukukausi

Fysioterapian täydentävät opinnot ovat kaikki yhteisiä opintoja (ks. lista alla). Syksyllä 2018 lista täydentyy muutamalla uudella opintojaksolla.

Yhteiset opinnot terveystieteissä

Nämä opinnot ovat yhteisiä kaikille terveystieteiden oppiaineille (fysioterapia, gerontologia, liikuntalääketiede, terveyskasvatus) opiskellessasi tutkintotavoitteisesti. 

Ta­voit­te­let­ko tut­kin­toa? 

Tarvitset myös viestintä- ja kieliopintoja aikaisemmista opinnoistasi riippuen. Tutustu tarvitsemiisi viestintä- ja kieliopintoihin.