Avoin yo, Lapsi-, perhe- ja nuorisososiaalityön perusteet, lv. 2017-2018

Opintojen laajuus
5 opintopistettä
Opetustapa
Etäopetus
Opintomaksu
75 Euroa

Tavoite

Opintojakson jälkeen opiskelijalla on perustiedot lastensuojelun toimintaperiaatteista ja lastensuojelua ohjaavista teorioista. Opiskelija hallitsee lastensuojelun asiakasprosessin ja hahmottaa lasten, nuorten ja vanhempien aseman asiakkaina lastensuojelussa ja sosiaalihuollossa. Opiskelija tunnistaa perheiden kanssa työskentelyyn liittyviä eettisiä haasteita ja kykenee pohtimaan niitä. Opiskelijalla on perusvalmiudet perheiden kohtaamiseen, oman asiantuntijuutensa arvioimiseen ja kehittämiseen. Opintojakson suoritettuaan opiskelijalla on valmius tarkastella kriittisesti asiakkaan ja työntekijän asemaa palvelujärjestelmässä.

Koulutuksen sisältö

Voit ilmoittautua opintojaksolle milloin vain syksystä 2017 kesään 2018 ja suorittaa sen etäopiskellen.

Lastensuojeluun ja perheiden kanssa työskentelyyn perehdytään lasten ja nuorten oikeuksien ja osallisuuden, perheen ja vanhemmuuden sekä taustalla olevien ongelmien näkökulmista. Ne tarjoavat lähtökohdan lastensuojelun eettiseen ja ammatilliseen pohdintaan. Jaksolla tutustutaan lasten, nuorten ja vanhempien tukemiseen ajankohtaisen tutkimustiedon pohjalta.

Maksullisuus

Opinnoista peritään opintomaksu. Voit maksaa opintomaksun verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä tai valita sähköisen laskun.

Lisätietoja

Opintojakso on osa sosiaalityön aineopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta: https://www.avoin.jyu.fi/oppiaineet/yhteiskuntatieteet.

Avainsanat

  • sosiaalityö
  • sosiaaliala

Hakuneuvonta

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto / Opiskelijapalvelut

Käyntiosoite:
Alvar Aallon katu 9 (Ruusupuisto), 4. krs, ovi B4

Postiosoite:
PL 35
40014 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO

Sähköposti: avoneuvo@avoin.jyu.fi
Puhelin: 040 576 7760
http://www.avoin.jyu.fi