Avoin yo, Yhteiskuntatieteiden ja filosofian aineopinnot, filosofian opintosuunta, lv. 2018 - 2019

Etäopetus

Yhteiskuntatieteiden ja filosofian kandidaattiohjelman aineopinnot suoritettuaan opiskelija tuntee yhteiskuntatieteellisen tai filosofisen ajattelun ja tutkimuksen historiaa sekä tärkeimpiä nykysuuntauksia.Opiskelija on tutustunut yhteiskuntatieteellisen ja filosofisen tiedon muodostamisen ja perustelun tapoihin sekä tutkimusmenetelmiin, ja hän osaa soveltaa niitä eettisesti perustellulla tavalla tutkimustyössä. Opiskelija osaa tarkastella kriittisesti ajankohtaisia yhteiskunnallisia ja kulttuurisia ilmiöitä tutkimustiedon ja teorioiden tarjoamista näkökulmista. Opiskelija on perehtynyt valitsemansa tieteenalan käsitteisiin ja tutkimusalaan.

Voit ilmoittautua ja aloittaa opinnot milloin vain syksystä 2018 kesään 2019, jos olet suorittanut soveltuvat edeltävät opinnot, ja suorittaa ne täysin etäopiskellen.

Yhdistettyinä opettajan pedagogisiin opintoihin yhteiskuntatieteiden ja filosofian aineopinnot, 35 op, filosofian opintosuunta yhdessä edeltävien opintojen kanssa vastaavat maisterin tutkinnon suorittaneilla opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (Asetus 986/1998, muutosasetus 865/2005) mukaisia vähintään 60 opintopisteen laajuisia opetettavan aineen perus- ja aineopintoja filosofiassa.

Aineopintojen filosofian opintosuuntaan sisältyvät opintojaksot:

Filosofian opintosuunnan menetelmäopinnot 15 op:

FILA170 Logiikka (5 op)
    FILA164 Tietoteoria (5 op)
    FILA2003 Praktikum (5 op)

Filosofian opintosuunnan pakolliset opinnot 20 op:

FILA2011 Filosofian historia (5 op)
    FILA140 Etiikka (5 op)
    FILA2012 Metafysiikka (5 op)
    FILA2013 Yhteiskuntafilosofia (5 op)

Maksullisuus

Opinnoista peritään opintomaksu. Voit maksaa opintomaksun verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä tai valita sähköisen laskun.

Tarkat tiedot yhteiskuntatieteiden ja filosofian aineopintojen filosofian opintosuunnan opintojen suoritustavoista ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta: https://www.avoin.jyu.fi/fi/opintotarjonta/yhteiskuntatieteet.

• filosofia
  • aineenopettaja