Avoin yo, Johdatus tilastolliseen tutkimukseen, lv. 2017-2018

Etäopetus
30,00 Euroa

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa

• kuvata tilastollisen tutkimuksen tavoitteita ja peruskäsitteitä
  • kuvata määrällisen tutkimuksen tutkimusprosessin etenemisen periaatteet
  • tunnistaa erilaisia tilastollisen tutkimuksen asetelmia ja niissä käytettäviä menetelmiä
  • eritellä tilastollisen tutkimuksen tiedonkeruun ja mittaamisen tapoja

1.8.2017 voimaanastuneen opinto-ohjelman perusteella tämä yleisopintoihin sisältyvä määrällisten menetelmien opintojakso tulee olla suoritettuna ennen ilmoittautumista aineopintojen opintojaksolle KTKA2020 Tieteellisen tiedon rakentuminen: määrälliset tutkimusmenetelmät (5 op). Opintojaksolla ei edellytetä aiemmin suoritettua SPSS-kurssia.

Ne opiskelijat, jotka ovat ilmoittautuneet aineopintoihin ennen 1.8.2017 voivat vaihtoehtoisesti valita määrällisten menetelmien suorittamisen syyslukukaudella 2017 järjestettävällä kurssilla KTKA020 Määrälliset tutkimusmenetelmät (5op).

• peruskäsitteet
  • tutkimusasetelmat (poikittais- vs. pitkittäistutkimus, kokeellinen vs. korrelatiivinen tutkimus)
  • tilastolliset tunnusluvut
  • muuttujien mitta-asteikot ja tyypit (numeerinen vs. ei-numeerinen, jatkuva vs. epäjatkuva)
  • otantamenetelmät
  • tutkimusprosessi määrällisessä tutkimuksessa
  • tilastollisen tutkimuksen lukutaito

Maksullisuus

Opinnoista peritään opintomaksu. Voit maksaa opintomaksun verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä tai valita sähköisen laskun.

• määrälliset tutkimusmenetelmät
  • tilastotiede