Avoin yo, Kohti kielenopettajuutta, lv. 2017-2018

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

• ymmärtää tutkimustiedon ja tieteellisen näkökulman merkityksen oman kieliasiantuntijuuden rakentumisessa.
  • osaa tarkastella kieltä oppimisen ja opettamisen kohteena ja välineenä
  • tunnistaa äidinkielen, toisen kielen ja vieraan kielen oppimisen eroja ja yhtäläisyyksiä
  • tuntee kielen oppimisen, opettamisen ja arvioinnin peruskäsitteitä ja -tapoja
  • tunnistaa kielten opetukseen vaikuttavia kielikoulutuspoliittisia tekijöitä ja instituutioita
  • ymmärtää koulutusalan asiantijuuden monimuotoisuuden
  • osaa hakea tietoa alan tutkimuskirjallisuudesta ja verkkosivustoilta
  • osaa arvioida ja kehittää omaa asiantuntijuuttaan

Kurssilla tutustutaan kielen oppimisen ja opettamisen asiantuntijan toimenkuvaan sekä tutkimus- että kokemusperustaisesti.

Maksullisuus

Opinnoista peritään opintomaksu. Voit maksaa opintomaksun verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä tai valita sähköisen laskun.

Opintojakso on osa suomen kielen / suomi toisena ja vieraana kielenä -perusopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• suomen kielen perusopinnot
  • suomen kieli ja kirjallisuus