Avoin yo, Akateemiset tekstitaidot, lv. 2017-2018

Lähiopetus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

• tuntee yliopisto-opiskelun edellyttämät perustekstilajit (mm. essee, tenttivastaus, luentopäiväkirja, tutkimusesittely) ja niiden konventiot
  • osaa lukea kielitieteellistä tekstiä ja käyttää sitä lähteenä omissa teksteissään
  • osaa kirjoittaa opiskelussa tarvittavia tekstilajeja
  • ymmärtää kirjoittamistaitojen merkityksen opiskelun kannalta ja motivoituu sekä kirjoittamiseen että omien taitojensa kehittämiseen
  • osaa antaa ja ottaa vastaan palautetta teksteistä.

Opintojaksolla perehdytään lukemisen ja kirjoittamisen tapoihin ja funktioihin akateemisessa kontekstissa. Lisäksi tutustutaan oman alan keskeisiin lähteisiin sekä luetaan ja kirjoitetaan yliopistoopiskelussa tarvittavia tekstilajeja.

Maksullisuus

Opinnoista peritään opintomaksu. Voit maksaa opintomaksun verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä tai valita sähköisen laskun.

Opintojakso on osa suomen kielen / suomi toisena ja vieraana kielenä -perusopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• suomen kielen perusopinnot
  • suomen kieli ja kirjallisuus