Avoin yo, Draamakasvatuksen perusopinnot, Kesä 2017

Lähiopetus, Etäopetus
375,00 Euroa

Osaamistavoitteet: Opintokokonaisuuden jälkeen opiskelija osaa

• draamakasvatuksen teoreettiset perusteet yhteisöllisessä ja yksilöllisessä  oppimisprosessissa
  • hahmottaa draamakasvatuksen tutkimuksen kenttää
  • perustella draaman taidemuotona
  • perustella ja reflektoida toimintaansa ja kasvamistaan draamaopettajana
  • opettaa ja ohjata esittävää ja soveltavaa draamaa erilaisissa oppimisympäristöissä ja konteksteissa

Tähän ryhmään voivat ilmoittautua uusina opiskelijoina vain erillisen haun kautta opiskelijoiksi hyväksytyt.
Lisätietoa draamakasvatuksen hausta löydät oppiaineen verkkosivuilta.

Draamakasvatuksen perusopinnot sopivat kaikille, jotka ovat kiinnostuneita draamasta taidemuotona sekä draaman ja toiminnallisten työtapojen käyttämisestä kasvatus- ja opetustyössä. Opiskelu soveltuu esimerkiksi opettajille, ilmaisutaidon opettajille, teatterikerhojen vetäjille, lastentarhanopettajille, nuoriso-ohjaajille sekä niille, jotka ovat kiinnostuneita oman ilmaisunsa kehittämisestä.

Draamakasvatuksen perusopinnot käyvät opettajankoulutuslaitosten erikoistumisaineeksi. Opettajakoulutuksen saaneille draamakasvatuksen aineopintojen suorittaminen antaa pätevyyden toimia lukion ilmaisutaidon opettajana.

Draamakasvatus on taidekasvatuksellinen ja kokemuksellinen oppiaine. Siinä opiskellaan ja tutkitaan draaman ja teatterin keinoja opetus- ja kasvatustyössä sekä draamaa taideaineena eri kasvatus- ja oppimisympäristöissä. Oppiaineena se rakentuu sosiokulttuuriseen ja yhteisölliseen oppimiseen ja korostaa taiteen osallistavaa ja tutkivaa roolia.

Opiskelussa korostuu teorian ja käytännön tiivis vuorovaikutus: lähijaksojen toiminnalliset jaksot nivotaan teoriaan oppimistehtävissä. Opiskeluprosessissa vuorottelevat siis yksilöllinen työskentely sekä ryhmässä oppiminen. Perusopinnoissa rakennetaan omien taitojen kehittämisen kautta käytännöllis-teoreettinen orientaatio draamaopettajuuteen ja luodaan yleiskuva draamakasvatuksen eri työtavoista ja genreistä sekä opiskellaan esittävän ja osallistavan draaman tekemisen ja ohjaamisen perusteita.

Opiskelu muodostuu 15 tunnin mittaisista toiminnallisista lähijaksoista, jolloin perehdyt käytännön harjoituksin ja keskusteluin opiskeltavaan asiaan. Oppimistehtävillä syvennät lähijaksojen asioita. Läpi opiskeluprosessin arvioit omaa oppimistasi oppimispäiväkirjan avulla. Perusopintojen jälkeen sinulla on mahdollisuus hakea 35 opintopisteen laajuisiin aineopintoihin, jotka syventävät tietojasi ja taitojasi.

PERUSOPINTOIHIN SISÄLTYVÄT OPINTOJAKSOT

ODKP301 Draamakasvatuksen perusteet 1 op
ODKP302 Genreajattelu draamakasvatuksessa 1 op
ODKP303 Draamakasvatuksen kartalle 3 op
ODKP311 Dramaturgian perusteet 1op
ODKP312 Näytelmäanalyysi 2 op
ODKP313 Dramatisointisuunnitelma 2 op
ODKP321 Improvisaatio 1 op
ODKP322 Improvisaation perusteita 1 op
ODKP323 Tanssi ja liike-improvisaatio 1 op
ODKP324 Näyttelijäntyö 1 op
ODKP325 Ohjaajantyö 1 op
ODKP331 Prosessidraaman dramaturgia 1 op
ODKP332 Prosessidraaman ohjaaminen 1 op
ODKP333 Prosessidraamasuunnitelma 3 op
ODKP341 Draamaopettaja taiteilijana 1 op
ODKP342 Draamakasvattajana erilaisissa oppimisympäristöissä 4 op

Maksullisuus

Opinnoista peritään opintomaksu. Voit maksaa opintomaksun verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä tai valita sähköisen laskun.

Tarkat tiedot draamakasvatuksen perusopinnoista, opintojen suoritustavoista ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta: https://www.avoin.jyu.fi/oppiaineet/draamakasvatus/

• draamakasvatus