Avoin yo, Kirjoittamisen taiteelliset ja tieteelliset lähtökohdat, lv. 2019-2020

Lähiopetus, Etäopetus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa

• hyödyntää eri kirjoittamisen lajeille yhteisiä perustekniikoita
  • tarkastella kirjoittamista sekä yhteisöllisenä että yksilöllisenä toimintana
  • ymmärtää palauteprosessin sekä osaa antaa ja vastaanottaa palautetta kirjoittamisensa tueksi
  • kirjoittaa tieteenalalle ominaisen esseen
  • rakentaa oman opiskelusuunnitelmansa ja asettaa tavoitteita opiskelulleen.

Kurssille voivat ilmoittautua uutena opiskelijana vain kirjoittamisen perusopintoihin erillisen haun kautta valitut opiskelijat.

Kirjoittamisen opintojen yhteisö ja toimintatavat. Kirjoittamisen perustaidot: kerronta, rytmi, dialogi, havainnointi ja aistivoimaisuus. Kirjoittamisen tavoitteet ja kirjoittajien yksilöllisyys. Kirjoittaminen samanaikaisesti taidollisena, tieteellisenä ja taiteellisena oppiaineena.

Tarkat tiedot kirjoittamisen perusopinnoista, opintojen suoritustavoista ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• kirjoittamisen perusopinnot
  • kirjoittaminen