Avoin yo, Neuropsykologia I: Kognitiivisen neurotieteen ja neuropsykologian perusteet, lv. 2020 - 2021

Etäopetus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee kognitiivisen psykologian ja neuropsykologian historiaa ja tutkimuskohdetta sekä niiden peruskäsitteistöä ja tutkimusmenetelmiä. Opiskelijat tekevät englanninkielisestä kurssikirjallisuudesta esityksen, jota tehdessä he oppivat kriittisesti arvioimaan johonkin keskeiseen ilmiöön liittyviä olennaisia asioita ja rakentamaan siitä kokonaisuuden kannalta asianmukaisen esityksen vuorovaikutuksessa muiden ryhmän jäsenten kanssa. Opiskelijat oppivat myös arvioimaan muiden esityksiä ja antamaan niistä kriittistä, kannustavaa ja rakentavaa palautetta.

Voit ilmoittautua opintojaksolle milloin vain syksystä 2020 kesään 2021 ja suorittaa sen etäopiskellen.

Opintojaksossa tarkastellaan havaitsemista, yleisesti tarkkaavaisuutta, työmuistia, säilömuistia, hermoston perusteita, neuropsykologian historiaa, aivotutkimusmenetelmiä, motorisia järjestelmiä, aistijärjestelmiä, näköjärjestelmiä, kohteen tunnistusta, spatiaalisia kognitioita, muistijälkien syntymistä ja unta.

Opintojakso on osa psykologian perusopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• psykologia
  • kehityspsykologia