Avoin yo, Neuropsykologia II, lv. 2020 - 2021

Etäopetus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa ottaa huomioon käyttäytymiseen vaikuttavien biologisten järjestelmien ja niiden häiriöiden vaikutuksen ihmisen käyttäytymisen selittämisessä. Opiskelijan valmius lukea ja arvioida englanninkielistä alkuperäistutkimusta aiheesta lisääntyy.

Voit ilmoittautua opintojaksolle milloin vain syksystä 2020 kevääseen 2021 sekä suorittaa sen täysin etäopiskellen.

Opintojaksossa tarkastellaan kehityksen, muistin ja oppimisen, aistimisen ja havaitsemisen, tajunnan tilojen ja tarkkaavaisuuden, kielen, tunteiden sekä sosiaalisen vuorovaikutuksen hermostollista perustaa. Lisäksi tarkastellaan psykologien yleisesti hoitamien toimintahäiriöiden ja niiden hoidon aivoperustaa; esimerkkeinä ahdistuneisuushäiriöt, mielialahäiriöt, skitsofrenia, stressi ja syömishäiriöt. Kurssilla perehdytään myös neuropsykologiseen arviointiin ja kuntoutukseen tarkastelemalla neurologisia häiriöitä ja neuropsykologiaisa oireyhtymiä. Käydään läpi aivokuvantamisen perusmenetelmät.

Opintojakso on osa psykologian aineopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• psykologia
  • neuropsykologia