Avoin yo, Suomi toisena kielenä, lv. 2020 - 2021

Lähiopetus, Etäopetus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

• osaa tarkastella suomen kieltä opittavana kielenä
  • osaa havainnoida suomen kielen oppimisprosessia ja siihen vaikuttavia tekijöitä
  • tuntee suomi toisena kielenä -opetuksen lähtökohtia ja käytänteitä
  • ymmärtää kielitietoisuuden merkityksen suomi toisena kielenä -opetuksessa ja -oppimisessa
  • tuntee suomen kielen taidon arvioinnin keskeisiä periaatteita ja osaa soveltaa niitä ohjatusti.

Opintojaksolla perehdytään suomen kielen oppimiseen ja opettamiseen toisena kielenä. Suomen kieltä opittavana kielenä sekä oppimisprosessin kulkua käsitellään alan tutkimusten valossa ja erilaisten pohdintatehtävien avulla. Opetuksen lähtökohtiin ja käytänteisiin tutustutaan myös havainnoimalla suomi toisena kielenä -oppitunteja. Samalla tehdään näkyväksi kielitietoisuuden sekä erilaisten kieli- ja oppimiskäsitysten vaikutusta oppimiseen, opetukseen ja arviointiin. Kielitaidon arvioinnin keskeisiin periaatteisiin tutustutaan käytännön harjoitusten tuella.

Opintojakso on osa suomen kielen aineopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• suomen kieli
  • suomen kielen aineopinnot