Avoin yo, Urheilijan terveys, lv. 2020 - 2021

Etäopetus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

• osaa kuvata oireet jotka voivat olla merkki vakavasta terveysriskistä rasittavan liikunnan aikana, erityisesti äkkikuolemalle altistavat oireet

• osaa kuvata urheilijan sydän- ja anemiatutkimuksiin liittyvät erityispiirteet

• osaa kuvata ylirasitustilan mahdolliset lääketieteelliset syyt

• osaa kertoa miten infektioiden yhteydessä ja niiden jälkeen voi harrastaa liikuntaa

• osaa kuvata antidoping –työn perusteet ja periaatteet

• osaa kuvata rasittavaan liikuntaan liittyvät naisurheilijan erityiskysymykset

• osaa kuvata kasvuikäisen urheilijan terveyteen liittyvät erityiskysymykset

• osaa kuvata urheiluvammojen ennaltaehkäisyn, diagnostiikan ja hoidon/kuntoutuksen perusperiaatteet ja tyypillisimmät urheiluvammat ja niiden ensiavun

Voit ilmoittautua opintojaksolle milloin vain syksystä 2020 kesään 2021 ja suorittaa sen etäopiskellen.

• Rasittava liikunta ja sairaudet
  • Urheilijoiden äkkikuolemat (yleisimmät syyt, ennakoivat oireet, milloin tutkimuksiin)
  • Infektiot ja urheilu, sydänlihastulehdus
  • Ylirasitustilan lääketieteelliset syyt
  • Urheiluun liittyvät fysiologiset tilat (urheilijan sydän, urheilijan anemia)
  • Etiikka/antidoping –työ
  • Kasvuikäisen urheilijan terveyteen liittyvät erityiskysymykset
  • Naisten harjoittelun ja valmentamisen lääketieteelliset erityiskysymykset (amenorrea, raskaus)
  • Tyypilliset liikunta- ja urheiluvammat sekä niiden ennaltaehkäisy- ja hoitoperiaatteet.

Opintojakso on osa terveystieteiden aineopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• terveyden edistäminen
  • liikuntalääketiede