Avoin yo, Vesiekosysteemien toiminta ja luonnonvarat, lv. 2019-2020

Etäopetus

Opiskelija ymmärtää sisävesien ja niiden valuma-alueiden vuorovaikutussuhteet, maantieteelliset erityispiirteet sekä sisävesien arvon luonnon monimuotoisuuden ja ihmisen toimintojen kannalta. Opiskelija tuntee vesiluonnonvarojen kestävän käytön periaatteet yhdyskuntien, maatalouden teollisuuden ja energiantuotannon tarpeisiin, vesien merkityksen ekosysteemipalvelujen tuottajana, vesiin liittyvän lainsäädännöllisen ohjauksen pääpiirteet, vesistökuormituksen vähentämisen ja pilaantumisen estämisen periaatteet ja vesistöihin kohdistuvat merkittävimmät ympäristöuhat sekä ymmärtää vesistöjen tilan arvioinnin, seurannan ja hoidon perusperiaatteet.

Voit ilmoittautua opintojaksolle milloin vain syksystä 2019 kesään 2020 ja suorittaa sen etäopiskellen.

Kurssilla perehdytään sisävesien pitkäaikaiskehitykseen (ontogenia, morfologia), maantieteellisiin erityispiirteisiin (mm. talvilimnologia), vesivarojen jakautumiseen, valuma-alue- ja ilmakehäyhteyksiin (orgaaninen aines, kaasujen vaihto, ilmaston vaikutus), vesiluonnon monimuotoisuuteen, vesivarojen käyttöön, talous- ja jätevesien erityispiirteisiin, ekosysteemipalveluihin, ympäristöuhkiin (mm. rehevöityminen, ilmastonmuutos, vieraslajit), vesiensuojeluun sekä tilan seurantaan ja hoitoon.

Maksullisuus

Opinnoista peritään opintomaksu. Voit maksaa opintomaksun verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä tai valita sähköisen laskun.

Opintojakso on osa luonnonvarat ja ympäristö -aineopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta: https://www.avoin.jyu.fi/fi/opintotarjonta/biotieteet

• luonnonvarat
  • ekologia