Avoin yo, Yhteiskunta ja perhe, lv. 2020 - 2021

Etäopetus
75,00 Euroa

Opiskelija ymmärtää perheen olevan osa yhteiskuntaa ja riippuvainen monista ideologisista ja sosiaalisesti rakentuvista tekijöistä. Opiskelija osaa hahmottaa perheen ja hyvinvointivaltion suhteeseen vaikuttavia tekijöitä ja osaa myös analysoida niitä kriittisesti.

Voit ilmoittautua opintojaksolle milloin vain syksystä 2020 kesään 2021 ja suorittaa sen etäopiskellen.

Opintojaksossa tutustutaan ideologisiin ja konkreettisiin muutoksiin, joita on tapahtunut määriteltäessä perhettä käsitteenä, instituutiona ja arjen toimintana. Opintojaksossa tutkitaan perheen merkitystä hyvinvointivaltiolle ja yhteiskunnalle sekä sitä, millaisilla rakenteilla yhteiskunnassa tuetaan ja uusinnetaan perhettä. Käsiteltäviä teemoja ovat mm. perheihanteen muutokset, asiantuntijuus ja perhe, hoivan järjestelyt, koti tilana, työ ja perhe sekä teknologia ja perhe.

Opintojakso on osa perheopintojen perusopintoja. Tarkat tiedot opintojaksosta, sen suoritustavasta ja ilmoittautumisesta löytyvät avoimen yliopiston www-sivuilta.

• perheopinnot